Leestijd: 12min.

Meer plezier, minder alcohol: Zo maak je je vakantie onvergetelijk

Verslaving gaat veel dieper dan enkel de fysieke afhankelijkheid van iets als alcohol. Het raakt aan de kern van wie we zijn, ons zelfbeeld, en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. In zijn nieuwste boek “Verslaving: Een (Verborgen) Identiteitscrisis” legt Michaël Niclaus bloot hoe alcohol ons ‘ware zelf’ vertroebelt en onze identiteit vervormt. Hij biedt een frisse kijk op verslaving door de diepere, vaak verborgen psychologische wortels van verslaving te onderzoeken.

Waarom is dit boek zo belangrijk?

Worstel je nu zelf met alcoholproblemen of wil je graag iemand ondersteunen die dat doet? Dan is dit boek een onmisbare gids. Het biedt een uniek perspectief op hoe onze identiteit verstrengeld raakt met destructieve gewoontes en hoe alcohol de problemen verbergt die we liever niet onder ogen zien. Michaël daagt je uit om niet alleen te stoppen met drinken, maar om jezelf opnieuw te leren kennen. Dit is geen oppervlakkig boek over ‘stoppen met alcohol’, maar een diepgaande reis naar zelfontdekking en herstel.

Lees ook: Alcoholische ouders: Dit zijn de gevolgen voor kinderen

Lees over hoe opgroeien met alcoholische ouders kinderen beïnvloedt en ontdek praktische tips om emotioneel om te gaan met een alcoholverslaafde ouder.

Je waarden en identiteit herontdekken

In het boek wordt duidelijk hoe verslaving onze kernwaarden kan ondermijnen. Het gaat over meer dan alleen het overwinnen van een gewoonte: het is een zoektocht naar wie je werkelijk bent zonder de sluier van alcohol. Door deze reis aan te gaan, krijg je de kans om je waarden opnieuw te definiëren en een leven op te bouwen dat in lijn ligt met wie je echt bent.

Michaël benadrukt het belang van het herontdekken van je identiteit. Veel mensen die stoppen met drinken, voelen zich verloren omdat hun identiteit jarenlang vervlochten was met alcohol. Dit kan leiden tot een identiteitscrisis, waarbij je opnieuw moet uitzoeken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Niclaus biedt praktische inzichten en handvatten om deze verbetering te ondersteunen en moedigt aan om dit proces stap voor stap te omarmen.

Hoop en richting in het herstelproces

Herstel is niet eenvoudig, en het vergt toewijding en zelfonderzoek. In “Verslaving: Een (verborgen) identiteitscrisis” worden niet alleen de uitdagingen van het herstelproces besproken, maar krijg je ook hoop en richting aangereikt. Michaël deelt uit eigen ervaring en benadrukt dat het proces van nuchter worden niet alleen gaat om het vermijden van alcohol, maar het ontwikkelen van nieuwe gewoontes en het creëren van een leven dat voldoening geeft zonder afhankelijkheid.

Een van de krachtigste boodschappen uit het boek is dat het herstellen van een alcoholverslaving alleen betekent dat je stopt met drinken, maar ook dat je actief werkt aan je persoonlijke groei. Je moet leren genieten van het proces van nuchterheid, het zien als een kans om een betere versie van jezelf te worden. Het boek bevat praktische oefeningen, zoals het bijhouden van een dagboek, die je helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen en de diepere oorzaken van je verslaving te ontdekken.

Lees ook: Alcohol als Troost: Een Moeder Verliest Haar Balans

Lees het aangrijpende verhaal van Janine, een moeder die door stress en verantwoordelijkheden haar balans verloor en in de greep van alcoholverslaving raakte.

Verborgen problemen aan het licht brengen

Alcohol wordt vaak gebruikt om onderliggende problemen te verbergen. Zoals Michaël aangeeft: “Alcohol maskeert problemen die anders verborgen zouden blijven”. Het boek helpt je om deze problemen aan het licht te brengen, zodat je ze eindelijk kunt aanpakken. Pas wanneer de wortel van het probleem wordt herkend en behandeld, is duurzame verandering mogelijk.

In het boek staan niet alleen theorieën en inzichten, maar ook verhalen van herstelde verslaafden die hun reis beschrijven. Deze verhalen zijn een bron van inspiratie en laten zien dat herstel mogelijk is, ongeacht hoe diepgeworteld de verslaving ook is.

Lees ook: Alcoholisten: dit zijn de 5 soorten

Een typische alcoholist bestaat niet. Hoewel veel mensen een stereotiep beeld hebben van alcoholisten, heeft elke persoon zijn eigen unieke omstandigheden. In werkelijkheid zijn er verschillende soorten of subtypen alcoholisten, elk met hun eigen karakteristieken.

Actieve betrokkenheid: Een werkboek voor transformatie

Dit boek is meer dan alleen een leerervaring: het is een werkboek dat je aanzet tot actie. Michaël moedigt zijn lezers aan om actief aan hun herstel te werken door opdrachten te voltooien die hen uitdagen om zichzelf beter te leren kennen. Dit maakt het boek een praktische gids voor iedereen die serieus is over het doorbreken van hun verslaving en een nieuw leven willen opbouwen.

Je wordt uitgenodigd om tijd in je agenda te reserveren voor ‘me-time’, momenten waarin je kunt reflecteren en werken aan jezelf. Michaël benadrukt hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor persoonlijke groei, en dat je prioriteiten moet stellen om succesvol te zijn in je herstel.

Ontdek hoe alcohol ons zelfbeeld beïnvloedt in mijn nieuwste boek “Verslaving: Een (verborgen) identiteitscrisis.” Dit boek onderzoekt hoe afhankelijkheid van alcohol ons ‘ware zelf’ vertroebelt en onze identiteit laat afhangen van destructieve gewoonten. Of je nu persoonlijk worstelt met alcohol, of iemand wilt helpen die dat doet, dit boek biedt inzicht en handvatten voor een transformatie.

Michaël Niclaus

Alcohol coach en schrijver, De beste beslissing

Lees ook: De Eerste Stappen naar een Alcoholvrij Leven: Tips van een Expert – De Beste beslissing met Michaël Niclaus

Alcoholgebruik kan een aanzienlijke impact hebben op iemands leven, zowel fysiek als mentaal. Het besluit om alcohol uit je leven te bannen, is een moedige stap naar een gezondere en gelukkigere toekomst.

Sluit je vandaag aan bij een nieuwe reis

Als je op zoek bent naar echte verbinding, vrede, en een leven zonder afhankelijkheid van alcohol, dan is “Verslaving: Een (Verborgen) Identiteitscrisis” het perfecte boek om je op weg te helpen. Het biedt inzicht, hoop en praktische tools om jezelf opnieuw te ontdekken. Start vandaag nog met jouw reis naar herstel en ontdek een leven waarin jij de controle hebt, zonder de schaduw van alcohol.

Ben je klaar voor De Beste Beslissing van je leven?

In dit boek biedt Michaël Niclaus een waardevolle mix van inzicht, praktische oefeningen en ervaringsverhalen die je helpen om de onderliggende oorzaken van verslaving te begrijpen en aan te pakken. Door je te richten op het herontdekken van je ware identiteit, leer je hoe je een leven kunt opbouwen dat in lijn ligt met jouw waarden en zonder de noodzaak van alcohol. Sta je aan het begin van je herstel of langer nuchter bent? Dan biedt dit boek de juiste tips om te groeien. Zet vandaag de eerste stap naar De Beste Beslissing van je leven – een nieuwe toekomst vol vrijheid en zelfbewustzijn.

Michaël Niclaus is een ervaren alcoholcoach en erkende counselor met meer dan 10 jaar ervaring in het ondersteunen van mensen met alcoholverslaving. Hij heeft zich gevestigd als dé alcoholexpert van Vlaanderen en heeft al duizenden mensen geholpen. Michaël biedt gepersonaliseerde plannen aan en helpt cliënten bij het verminderen of stoppen van alcoholgebruik, en ondersteunt hen bij het opbouwen van een gezonder en gelukkiger leven zonder alcohol. Michaël staat klaar om eenieder te helpen en te begeleiden bij elke stap op weg naar herstel. Hij kan je helpen om een ​​gepersonaliseerd plan te ontwikkelen dat past bij jouw unieke behoeften.

Samen kunnen we deze uitdaging aangaan en zorgen voor ‘De Beste Beslissing’ voor jou. Als je meer wilt weten over alcoholisme, blijf dan onze blogs volgen en deel deze waardevolle informatie met je vrienden en familie. Blijf geïnformeerd en blijf veilig.

Onthoud, samen kunnen we alcoholverslaving verslaan.

Lees ook: Succesverhalen van mensen die hun alcoholverslaving hebben overwonnen

Alcoholverslaving is een ernstig probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft en die niet alleen het leven van de verslaafde, maar ook dat van hun dierbaren beïnvloedt. Alcohol is een van de grootste risicofactoren voor vroegtijdige sterfte en ziekte.

Coaching 1 op 1

Als je geïnteresseerd bent in coaching, beginnen we altijd met een kennismakingssessie. Deze sessie kan 1 uur of 100 minuten duren. Een sessie van 1 uur kan online plaatsvinden. Kies je voor een sessie van 100 minuten, dan kan deze zowel online als persoonlijk bij mij plaatsvinden, wat altijd een aangename ervaring is.

Email
Contact
Adres

IJzerstraat 3
8370 Blankenberge
KBO: 0849.946.563

Copyright © 10/18/2024 De Beste Beslissing. All Rights Reserved.