Zij namen al de beste beslissing
Klanten aan het woord

“Door de maandelijkse bijeenkomst onder gelijkgestemden (alcohol problematiek) de getuigenissen en de enorme steun van de alcoholconsulent (Michael Niclaus) ben ik overtuigt omdat de alcohol voorgoed uit mijn leven te bannen.
Het wordt ook een gewoonte om niet meer te drinken.
Weg met de katers, depressieve gevoelens tgv overmatige alcoholconsumptie, maaglast, slaapstoornissen, overwicht, anders reageren etc…
Ik ben gelukkiger nu zonder alcohol.”

Patrik
Oostakker

“Ik heb hem ongeveer 2 jaar geleden gecontacteerd omdat ik een alcoholprobleem had. In de periode erna lukte het mij nog niet om niet te drinken maar sinds dit jaar wel. Dit was na een opname. Tijdens de opname heb ik zijn boeken gelezen waardoor ik meer inzichten kreeg. De oefeningen laten je stilstaan bij je verleden en je toekomst. Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb en vind de Facebookgroep ook heel waardevol. Ik ben ook blij met de wekelijkse berichten die ik krijg. Ik ga Michael zeker nog blijven volgen en wens hem veel succes.”

Sofie
Zwijndrecht

“Eindelijk een ervaringsdeskundige aan het woord die weet waar hij het over heeft, die met klaar en duidelijke taal to-the- point praat, heel vaak met verwijzing naar Het Geloof, naar Jezus, naar God. Ik heb bij het bekijken en beluisteren en lezen van de boodschappen die Michael deelt al meer praktische zaken geleerd dan tijdens 18 maanden opname in een instelling vol met (goedbedoelende) professionals met diploma’s op allerlei niveau’s, die echter nooit zelf met de ziekte van alcoholverslaving ‘in het echt’ geleefd hebben. Wij werden er verzachtend omschreven als met ‘mensen met een afhankelijkheidsproblematiek’, dat komt minder hard aan… Proficiat aan Michael, ik ben grote fan en heb gespaard om mij in te schrijven voor een individuele coaching. Ik ben dus momenteel nog geen officiële ‘klant’ bij het bedrijf, maar binnen de week heb ik de centen om mij officieel lid te maken.”

Hans
Maarkedal

“Het nuchtere proces is geen sinecure en gaat gepaard met alle aspecten des levens. Michael belicht veel doelen die de mensen dagdagelijks tegenkomen in hun leven. Het helpt om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren want ik vind dat er nood is aan een medium zoals de Beste Beslissing. Je krijgt een ruimer inzicht door er met anderen over te praten of zijn blog te volgen. Michael is mijn leeftijd ongeveer en in die categorie spelen er wel degelijk issues rond alcohol en dergelijke.”

Geert
Zelzate

“De manier waarop Michael dingen overbrengt is sprankelend en puur.
Hij bereikt hierdoor heel veel mensen.
Ik voelde me op geen enkel moment gedwongen of verplicht tot iets. Michael reikt dingen aan die je dan op eigen tempo tot jou kan nemen. Inspirerend mens die Michael!”

Katelijne
Hingene

“Zijn overtuiging, door z’n eerlijke getuigenis voelt men zich als gast vlug op z’n gemak , en durft men snel + heel eerlijk over z’n eigen drankprobleem praten”

Jo

“Ik heb het gevoel dat mijn blik op alcochol helemaal gekanteld is door je werk! Je bent spontaan en als kijker/klant krijg ik het gevoel dat je heel nabij en bereikbaar bent. Een heel goed punt! Je kent je thema (alcochol) heel goed. Daar heb je expertise in en kan je goed mee overtuigen. Je bent makkelijk aandpreekb aar maar zegt toch waar het op staat. Je bent nog jong, hebt al veel bereikt en je gaat nog veel leren. Je voelt dat je evoluuert en dat is top! Er staat je een mooie toekomst te wachten!”

Lauren

“Ja, ik ben gestopt met drinken Michael is wie hij is, puur….heel toegankelijk, geen blabla. What you see is what you get. Groot hart!”

Nadine

“Michael voor mij een persoon met veel eigenheid en karakter. Zijn sterke punten: – passie – eigenheid – personal touch – anders als de rest – groot hart – inlevingsvermogen – doelgericht – relativeren van het leven – vakkennis – humor – creatief – hulpzaam – … Dit zijn de zaken die bij mezelf opkomen als ik aan jou denk en dan ook voor mij als sterke punten mogen bekeken worden.”

Sam

“Michael heeft niet alleen zijn visie maar luistert ook naar anderen (sommige mensen willen alleen hun eigen visie horen maar dat is bij Michael niet het geval). Hij kijkt verder dan alleen het consumeren van alcohol maar ook naar de onderliggen de oorzaak hiervan. Hij is heel open tegenover andere mensen zowel om zichzelf te tonen als om mensen de mogelijkheid te geven om zich aan hem te tonen. Ik vind het fantastisch hoe hij durft dromen en deze dromen ook durft najagen.”

Sofie

“Als ondernemer is het essentieel om helder te blijven. Telkens wanneer ik te veel drink op een avond, voel ik de gevolgen achteraf. Ondanks herhaalde voornemens, leek elk evenement met alcohol een herhaling van ‘de laatste keer’. Ik besefte dat overmatig drinken mijn potentieel belemmerde en niet het beste in mij naar boven bracht. Een paar jaar geleden nam ik contact op met Michael, en sindsdien is mijn leven volledig getransformeerd. Ik heb mijn problemen aangepakt en ben nu een gedreven ondernemer. Door de vele coachingsessies heb ik geleerd om stil te staan bij zowel mezelf als mijn bedrijf. Ik ben nu al twee jaar nuchter na een traject van een jaar bij Michael. We hebben op diverse vlakken diepgaand gewerkt, en ik voel me een zeer tevreden mens.”

Dirk

“Sinds mijn gastric bypass-operatie kreeg ik steeds meer problemen met alcohol. Toen ik op internet op zoek ging, kwam ik verschillende opties tegen en probeerde ik er een aantal. Telkens had ik echter het gevoel dat het puur op wilskracht gebaseerd was. In een van de video’s op het platform van Michael sprak hij over het stoppen met drinken op basis van inzicht en wijsheid. Dat sprak me echt aan in Michael’s benadering. Ik heb meteen besloten om met hem aan de slag te gaan en ben nog steeds zeer blij dat ik die keuze heb gemaakt.”

Cindy

“Aanvankelijk was ik erg sceptisch over Michael. Ondanks het lezen van talloze positieve reviews kon ik nauwelijks geloven dat er iemand was die mensen echt en blijvend kon helpen bij hun verslaving. Na lang aarzelen besloot ik uiteindelijk toch om aan een traject te beginnen. Ik bleef sceptisch, maar sessie na sessie begon ik steeds meer in te zien waarom ik dronk en waarom ik er niet mee kon stoppen. Nu ben ik meer dan zes maanden nuchter, dankzij een traject van een halfjaar. Ik ben ontzettend blij dat ik de beste beslissing van mijn leven heb genomen”

Francis

“Ik had werkelijk alles al geprobeerd: therapie, psychologen, opnames… echt alles. En ik was echt hopeloos. Na jaren van strijd dacht ik nooit van mijn alcoholverslaving af te komen, totdat ik bij Michael kwam. In slechts enkele sessies heeft hij mij zoveel bijgebracht; het was ongelooflijk. Ik ben hem enorm dankbaar, hij betekent een wereld van verschil voor mij. Nogmaals dank, Michael, voor het redden van mijn leven.”

Evelyn

“Toen ik voor het eerst de prijzen van de coachingstrajecten hoorde, leek het in eerste instantie wat prijzig. Maar na een nachtje nadenken en het overzien van mijn uitgaven aan alcohol, was de beslissing eigenlijk een no-brainer. Ik heb de stap genomen en nu, jaren later, ben ik niet alleen nuchter, maar heb ik mijn investering al tien keer terugverdiend. En het gaat niet alleen om het financiële aspect; ik voel me beter, emotioneel sterker en gelukkiger! Voor mij is dat onbetaalbaar.”

Jonas

Contact Michaël Niclaus

Laten we er samen werk van maken.