Alcoholverslaving is een ernstig probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft en die niet alleen het leven van de verslaafde, maar ook dat van hun dierbaren beïnvloedt. Alcohol is een van de grootste risicofactoren voor vroegtijdige sterfte en ziekte. Gelukkig is er hoop voor mensen die met alcoholverslaving worstelen. In dit artikel delen wij inspirerende verhalen van mensen die deze strijd hebben gewonnen en een nieuw, gezond leven hebben opgebouwd die hun alcoholverslaving hebben overwonnen met de hulp van Michaël Niclaus, een gerenommeerde alcoholcoach. Deze verhalen bieden hoop en inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een weg uit de alcoholverslaving, ongeacht hoe moeilijk de situatie lijkt.

“Weg met de kater” – Patrik uit Oostakker

“Door de maandelijkse bijeenkomst onder gelijkgestemden, de getuigenissen en de enorme steun van de alcoholcoach Michaël Niclaus, ben ik overtuigd om de alcohol voorgoed uit mijn leven te bannen. Het wordt ook een gewoonte om niet meer te drinken. Weg met de katers, depressieve gevoelens, maaglast, slaapstoornissen en overgewicht. Ik ben gelukkiger nu zonder alcohol,” vertelt Patrik. Zijn verhaal is een bemoedigend voorbeeld van hoe de juiste steun en begeleiding leiden tot een alcoholvrij en gelukkiger leven.

“Ervaringsdeskundige met echte kennis” –  Hans uit Maarkedal

Hans zijn verhaal laat zien hoe belangrijk het is om begeleiding te krijgen van iemand die uit eigen ervaring spreekt en begrijpt wat het betekent om te herstellen van een alcoholverslaving. “Eindelijk een ervaringsdeskundige aan het woord die weet waar hij het over heeft, die met klaar en duidelijke taal to the point praat, heel vaak met verwijzing naar Het Geloof, naar Jezus, naar God,” zegt Hans. “Ik heb bij het bekijken, beluisteren en lezen van de boodschappen die Michaël deelt al meer praktische zaken geleerd dan tijdens 18 maanden opname in een instelling vol professionals. Proficiat aan Michaël, ik ben grote fan en heb gespaard om mij in te schrijven voor een individuele coaching.”

“Het helpt om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren” – Geert uit Zelzate

Geert zijn verhaal toont aan hoe een brede en holistische benadering helpt bij het herstel. Geert deelt: “Het nuchtere proces is geen sinecure en gaat gepaard met alle aspecten des levens. Michaël belicht veel doelen die de mensen dagelijks tegenkomen in hun leven. Het helpt om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren, want ik vind dat er nood is aan een medium zoals ‘De Beste Beslissing’. Je krijgt een ruimer inzicht door er met anderen over te praten of zijn blogs te volgen. Michaël is mijn leeftijd ongeveer en in die categorie spelen er wel degelijk issues rond alcohol en dergelijke.”

“Sprankelend en puur” – Katelijne uit Hingene

“De manier waarop Michaël dingen overbrengt, is sprankelend en puur. Hij bereikt hierdoor heel veel mensen. Ik voelde me op geen enkel moment gedwongen of verplicht tot iets. Michaël reikt dingen aan die je dan op eigen tempo tot je kan nemen. Inspirerend mens die Michaël,” zegt Katelijne. Haar ervaring benadrukt hoe belangrijk het is om een coach te hebben die op een authentieke en empathische manier ondersteunt.

“Geen blabla …” – Nadine

“Ja, ik ben gestopt met drinken! Michaël is wie hij is, puur … heel toegankelijk, geen blabla. What you see is what you get. Groot hart!,” vertelt Nadine. Haar ervaring benadrukt de authenticiteit en oprechtheid van Michaël, die cruciaal zijn voor het opbouwen van vertrouwen en het bereiken van succes in het herstelproces.

“Mijn blik op alcohol is helemaal gekanteld” – Lauren

Lauren vertelt: “Ik heb het gevoel dat mijn blik op alcohol helemaal gekanteld is door je werk! Je bent spontaan en als kijker/klant krijg ik het gevoel dat je heel nabij en bereikbaar bent. Een heel goed punt! Je kent je thema (alcohol) heel goed. Daar heb je expertise in en kun je goed mee overtuigen. Je bent makkelijk aanspreekbaar, maar zegt toch waar het op staat. Je bent nog jong, hebt al veel bereikt en je gaat nog veel leren. Je voelt dat je evolueert en dat is top! Er staat je een mooie toekomst te wachten!”

“Van alcoholverslaafd naar gedreven ondernemer” – Dirk

“Als ondernemer begrijp ik hoe essentieel helderheid is. Ik besefte dat overmatig drinken mijn potentieel belemmerde en niet het beste in mij naar boven bracht. Een paar jaar geleden nam ik contact op met Michaël, en sindsdien is mijn leven volledig getransformeerd. Ik heb mijn problemen aangepakt en ben nu een gedreven ondernemer. Door de vele coachingsessies heb ik geleerd om stil te staan bij zowel mezelf als mijn bedrijf. Ik ben nu al twee jaar nuchter.” Dirk zijn verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe professionele coaching leidt tot een succesvol en nuchter leven.

“Een wereld van verschil” – Evelyn

“Ik was echt hopeloos! Na jaren van strijd dacht ik nooit van mijn alcoholverslaving af te komen, omdat ik werkelijk al alles geprobeerd heb, totdat ik bij Michaël kwam. In slechts enkele sessies heeft hij mij zoveel bijgebracht; het was ongelooflijk. Ik ben hem enorm dankbaar, hij betekent een wereld van verschil voor mij. Nogmaals dank, Michaël, voor het redden van mijn leven,” zegt Evelyn. Haar verhaal onderstreept de impact die de juiste begeleiding kan hebben op iemand die worstelt met verslaving.

“Inzichten en oefeningen” – Sofie uit Zwijndrecht

Sofie’s verhaal benadrukt het belang van doorzettingsvermogen en de waarde van educatieve hulpmiddelen in het herstelproces. Sofie deelt: “Ik heb Michaël ongeveer twee jaar geleden gecontacteerd omdat ik een alcoholprobleem had. In de periode erna lukte het mij nog niet helemaal te stoppen met drinken, maar sinds dit jaar wel, na een opname. Tijdens de opname heb ik zijn boeken gelezen waardoor ik meer inzichten kreeg. De oefeningen laten je stilstaan bij je verleden en je toekomst. Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb en vind de Facebookgroep ook heel waardevol. Ik ga Michaël zeker nog blijven volgen en wens hem veel succes.”

“Ik was erg sceptisch over Michaël” – Francis

Zijn verhaal toont aan dat zelfs sceptici enorme vooruitgang kunnen boeken met de juiste begeleiding. “Aanvankelijk was ik erg sceptisch over Michaël. Ondanks het lezen van talloze positieve reviews kon ik nauwelijks geloven dat er iemand was die mensen echt en blijvend kon helpen bij hun verslaving. Na lang aarzelen besloot ik uiteindelijk toch om aan een traject te beginnen. Ik bleef sceptisch, maar sessie na sessie begon ik steeds meer in te zien waarom ik dronk en waarom ik er niet mee kon stoppen. Nu ben ik meer dan zes maanden nuchter, dankzij een traject van een halfjaar. Ik ben ontzettend blij dat ik de beste beslissing van mijn leven heb genomen,” vertelt Francis.

“Een investering die zichzelf terugbetaalt” – Jonas

“Toen ik voor het eerst de prijzen van de coachingstrajecten hoorde, leek het in eerste instantie wat prijzig. Maar na een nachtje nadenken en het overzien van mijn uitgaven aan alcohol, was de beslissing eigenlijk een no-brainer. Ik heb de stap genomen en nu, jaren later, ben ik niet alleen nuchter, maar heb ik mijn investering al tien keer terugverdiend. En het gaat niet alleen om het financiële aspect; ik voel me beter, emotioneel sterker en gelukkiger! Voor mij is dat onbetaalbaar,” zegt Jonas. Zijn verhaal benadrukt de waarde van investeren in jezelf en hoe dit leidt tot blijvende positieve veranderingen.

De kracht van persoonlijke begeleiding

Wat al deze verhalen gemeen hebben, is de kracht van persoonlijke begeleiding. Michaël Niclaus staat bekend om zijn holistische benadering waarbij hij niet alleen focust op het stoppen met drinken, maar ook op het verbeteren van de algehele levenskwaliteit van zijn cliënten. Zijn methoden omvatten een combinatie van cognitieve gedragstherapie, mindfulness en praktische levensstrategieën, aangepast aan de individuele behoeften van elke cliënt.

Waarom kiezen voor Michaël Niclaus?
Michaël Niclaus is coach, spreker en auteur. Michaël heeft al verschillende boeken geschreven rond bewustwording & verslavingsproblematiek. Dat alles vanuit zijn eigen ervaringen.

Hij is in het bijzonder een gerenommeerde alcoholcoach die mensen helpt om te stoppen met drinken en een gezond leven te leiden. Zijn missie is om mensen anders naar alcohol te laten kijken. Hij biedt daarom een breed scala aan diensten aan, waaronder individuele coaching, groepstherapie en online ondersteuning. Michaël is gedreven om mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Deze Succesverhalen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele levens die zijn veranderd door de inzet van Michaël Niclaus en zijn programma,’De Beste Beslissing’. Door zijn persoonlijke ervaring met alcoholverslaving en zijn toewijding om anderen te helpen, heeft hij een gemeenschap gecreëerd waar mensen niet alleen leren om alcohol te laten staan, maar ook om bewuster te leven. Kortom, kies je voor Michaël Niclaus om zijn:

1. Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met alcoholverslaving, heeft Michaël een bewezen trackrecord van succes.

2. Individuele aanpak

Geen twee verslavingen zijn hetzelfde. Michaël biedt maatwerkbegeleiding die afgestemd is op de specifieke situatie en behoeften van de cliënt.

3. Holistische methode

De focus ligt niet alleen op het stoppen met drinken, maar ook op het opbouwen van een duurzaam, gezond en gelukkig leven.

4. Flexibele online coaching

Michaël biedt ook individuele online alcohol coaching aan. Dit maakt het mogelijk om wekelijkse sessies van 1 uur te volgen gedurende 3, 6 of 12 maanden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat cliënten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, ongeacht hun locatie of drukke schema.

Worstel je of ken je iemand die worstelt met alcoholverslaving? Laat deze verhalen je inspireren om de eerste stap te zetten naar een alcoholvrij leven. Neem vandaag nog contact op met Michaël Niclaus. Zijn deskundigheid en persoonlijke aanpak kunnen het verschil maken in jouw reis naar herstel. Bezoek zijn website en ontdek hoe hij jou kan helpen om ook een succesverhaal te worden.

Neem vandaag nog ‘De Beste Beslissing’ voor uw leven. Samen kunnen wij de strijd tegen alcoholverslaving winnen!

Coaching 1 op 1

Als je geïnteresseerd bent in coaching, beginnen we altijd met een kennismakingssessie. Deze sessie kan 1 uur of 100 minuten duren. Een sessie van 1 uur kan online plaatsvinden. Kies je voor een sessie van 100 minuten, dan kan deze zowel online als persoonlijk bij mij plaatsvinden, wat altijd een aangename ervaring is.