Ik word vader: ZAAAAAALIG

Toen ik net van mijn broer zijn vrijgezellenweekend in Bulgarije kwam, hoorde ik van mijn vriendin dat we zwanger waren J. Het was eerder een leuke en kleine verrassing van het universum, want we waren er niet echt mee bezig (ne kleine te maken)! Thank you universe alvast ;)!

De eerste dagen en weken was het beetje wennen, maar er was wel een zaaalig enthousiasme! Vandaag is de baby +20 weken. We zijn dus halfweg en de zaken worden langzaam aan concreter! We weten sinds kort wat het geslacht ook is, en ik ben overdreven blij J! Het leven kan zo mooi zijn.

Als ik aan het woord ‘papa’ denk, voel ik onmiddellijk een bepaalde fierheid, maar ook een bepaalde beschermingsgevoel en een verantwoordelijkheid.

Eén van de zaken dat ik nu gewoon zot zalig vind, is te weten dat ik door nuchter door het leven te gaan, die verantwoordelijkheid ga aankunnen! Zou ik nog ieder weekend gaan feesten en gaan drinken, zou dit een gans ander verhaal zijn. Ik zou mezelf alvast al in de steek laten (door zoveel te drinken), maar ook mijn vriendin en de toekomstige baby. Ik ben zooo blij dat ik zo zaken niet ga meemaken. Ik ben zo blij te weten dat we nooit discussies gaan hebben over alcoholgebruik! Als je alcohol laat is de kans dat je stommiteiten doet ook gewoon veel veel minder J. Dat geeft me ook een geruster gevoel. Ik weet dat ik mijn uiterste best ga doen en dat zal ook genoeg zijn!

Ik heb al zo veel ouders, vaders gecoached die zich schuldig voelen tov hun kinderen, die zich niet goed voelen, door te drinken! Niet enkel vaders, maar ook moeders. Vele ouders willen de beste versie van zichzelf zijn, maar voelen dat de drank hen daarin belet.

Ik wil een oproep doen naar de toekomstige vaders en moeders. Laat je zelf zien, toon je kwetsbare kant, laat die diepe kern van jezelf zien! Dat is wat kinderen willen & wat de verbinding schept. Liefde. Kinderen willen vooral veel liefde ervaren, zachtheid, gehoord en gezien worden. In onze ‘ratrace’ van het leven zijn we vergeten wat ‘liefde is’, maar ook om tijd vrij te maken voor onze kinderen. Dit is voor mij zo belangrijk.

Ik ga proberen zoveel tijd als mogelijk met mijn kind te spenderen. Tuurlijk dat ik ga blijven werken en mijn missie zo goed mogelijk verder verspreiden. Ik wil er zijn voor mijn kind en ik weet dat ik er zal zijn!

Gewoon al als je niet drinkt heb je veel meer tijd voor je kinderen!

Het leven is een geschenk, iedere dag opnieuw! Toen we hoorden wat het geslacht was, waren we zooo blij! Het was ook niet voor woorden te omschrijven! Ik probeer het nu, maar de woorden zijn moeilijk te vinden!

Ik wil in dit kort artikel ook erbij vermelden dat het leven iedere dag een proces is! Ik probeer als man er te zijn voor mijn vriendin, maar dat is ook iedere dag een zoektocht.

We gaan beiden ook iedere week in therapie met iemand praten om te kijken hoe we alles in balans kunnen houden en wat we elk nodig hebben. Ik weet soms niet wat mijn vriendin van mij verwacht en ik weet soms niet wat ik moet doen.

Soms zijn er van die momenten dat we het gewoon niet meer weten en dan is het ook de kunst om dit te durven toegeven! Soms zeg ik letterlijk aan mijn vriendin: “Ik kan het niet meer aan’. En dat is ok!

Ik schrijf dit artikel en deel dit met jou omdat ik voel dat vele mensen met bewustwording bezig zijn en dit kan misschien andere (toekomstige) vaders helpen in hun proces. Als je iets aan je alcoholgebruik wilt doen, doe het dan vooral voor jezelf!

Hoe beter je als persoon wordt, hoe beter je als papa zal kunnen functioneren!

“Ik blijf nuchter” . Niet enkel voor mezelf, maar ook voor de mensen rondom mij. Ze verdienen een persoon die de beste versie is van zichzelf, zo kunnen zij ook uitgroeien tot de beste persoon van zichzelf! Ik zeg niet in dit artikel dat vaders die wel drinken geen goeie vaders zijn, ik beaam enkel dat ik blij ben dat ik nuchter door het leven ga, en ik er van overtuigd ben dat het op die manier makkelijker is!