fbpx
0
Geen categorie

WIN het boek “Vreihijd”. Hét boek over hoe je je doelen, dromen en passies kan volgen!

By 11 november 2015 november 22nd, 2015 20 Comments

Vreihijd_Sample_2-2Mijn nieuwste boek komt binnen paar weken uit … JIJ kan het alvast winnen!

Mijn nieuwste boek gaat over andere zaken dan alcohol. Het gaat over hoe je je passie kan volgen, belemmerende overtuigingen kunt overwinnen om je dromen en doelen achterna te gaan.

Als jij mij hieronder vertelt bij ‘Leave a comment’ wat de titel met jou doet, of wat jij van de titel vindt, maak jij kans om het boek te winnen! De leukste, interessante reacties maken kans om het boek te winnen 🙂

Het boek wordt voorgesteld op 12 december om 16u- 18u30
Locatie: Ter Ham 3, 9070 Heusden
Inschrijven: michael@debestebeslissing.be

Of klik hier om dit boek al in voorverkoop te bestellen. 

20 Comments

 • Micheline Teunckens schreef:

  Beste Michaël,
  Ik ben een 48-jarige mama van drie kinderen. Ik heb jaren met een alcoholprobleem gezeten. Na een opname van 3 maanden en de wekelijkse AA-bijeenkomst in mijn dorp, ben ik nu ruim 2 jaar nuchter. Ik ben ontzettend gelukkig dat het zo goed met mij gaat. Mijn kinderen hebben hun echte mama terug. Voor mij is het elke dag feest!
  De titel van jouw nieuwe boek “Vreihijd, de kracht van actie”, begrijp ik heel goed. Ik kan nu zoveel meer. En ik krijg zoveel terug, vooral de liefde van mijn kinderen en mijn familie. Ik ga iedere dag graag naar mijn kleuterklasje genieten tussen mijn kindjes. Ik zie en voel zoveel meer dan vroeger. Ik geniet van het leven!
  Ik studeer momenteel voor Banaba Zorg en remediërend leren aan de Thomas More-hogeschool te Mechelen en zit al in mijn tweede jaar.. Op Toledo zag ik dat je komt praten op 3 december. Heel fijn dat je je inzet voor de jongeren, die toch wel vaak met alcohol te maken hebben. Je gaat eraan kapot.
  Waarom is er een schrijffout in de titel? Daar ben ik echt benieuwd naar.
  Ik wens jou nog heel veel succes toe. En zoals jouw naam het al doet vermoeden, ben je een engel denk. 🙂
  Hou je goed en misschien tot kijk.
  Groetjes,
  Micheline

 • rita schreef:

  Als 54 jarige pas ik niet volledig in jouw doelgroep. Niettegenstaande dat nodigt de titel van jouw boek me uit te focussen op één van de nieuwe doelstellingen in mijn leven : mijn alcoholgebruik opzij zetten en een trainingsschema opbouwen om in juni de mega sloebertocht te stappen t.v.v. het kinderkankerfonds. In die zes maand ga ik proberen gaan alcohol te nuttigen en mijn doelstelling te halen. Daarna hoop ik die klik in mijn hoofd te voelen en de vreihijd van sporten te voelen in mijn benen t.o.v. het heffen van het glas 😉

  • Michaël Niclaus schreef:

   Je past wel binnen de doelgroep … Ik maak mensen bewust, dus ik hoop dat je ook bewust wilt worden :). Ik hou je op de hotte of je gewonnen hebt 🙂

 • Mieke schreef:

  You woke the grammar nazi in me. 😀

  Nee, serieus, ik heb een lezing van jou gehad over het onderwerp en ga sindsdien veel bewuster met alcohol om.
  Ik vind de titel zeker intrigerend en vraag me af vanwaar die komt.
  Het eerste boek was zeer aangrijpend dus ik ben heel nieuwsgierig naar het tweede!

 • Jolien schreef:

  Ik dacht eerst: “Oei, de titel is fout geschreven, de ei en ij zijn omgewisseld” :-). Maar toen ik de cover zag, was ik er meteen weg van! Het heeft iets dromerig en speciaal, omdat het zo “gek” geschreven is. Ben heel benieuwd!

 • De Ryck David schreef:

  Ik vind vrijheid van bewegen en mening hebben heel belangrijk in onze samenleving. Spijtig genoeg wordt dit door fanatiekelingen en fundamentalisten beperkt. Iedereen zowel rechts als links zouden een eerlijke mening moeten kunnen uiten in de maatschappij. Werkelijkheid is dat die meningen niet door iedereen gesmaakt worden en veroordeelt worden. Waar zit dan de vrijheid ? Dat vraag ik me soms af….

  • Michaël Niclaus schreef:

   Ik denk dat het belangrijk is, dat we onszelf vooral de vrijheid geven … Ik hou je op de hoogte of je het boek gewonnen hebt!

 • Diane Achten schreef:

  Hallo Michael,
  Ik zou super graag je boek winnen.
  Ik vind het geweldig dat je het woord vreihijd zo geschreven hebt. En de rest van de titelt boeit me ernorm. De kracht van actie. Heb dat dit jaar ook ervaren. Vorig jaar samen met mijn man besloten in aug om in Frankrijk te gaan wonen. Alles losgelaten. Een goed lopende tandartspraktijk. Onze 4 volwassen kinderen, 7 kleinkinderen gelukkig allemaal gezond. Als onze vrienden, familie . Om te gaan wonen in de natuur samen met onze 2 honden(eentje ondertussen overleden) en 4 prachtige paarden. We runnen nu een paardenpension, 3 vakantiehuisjes en een minicamping.
  Wij genieten nu extra van elkaar, de natuur, dieren en2 leuken lieve mensen die met ons meegingen om ons te helpen. We kenden ze niet op voorhand maar dank zij hen lukt het renoveren super goed. Vind jou boek een uitdaging om nog meer in actie te komen. Nog veel succes met de verkoop en duim voor mezelf.
  Hartegroet
  Diane

 • Karen schreef:

  Vijheid is een mooi woord als je al jaren geen lichaamsvrijheideer hebt gekend. Mijn lichaam neemt me de vrijheid af om dingen te doen : ik kan gaan lopen. Maar dan moet ik de dag erna heel de dag in ned liggen. Ik kan fietsen, ik kan veel. Maar mijn lichaam niet. Mijn lichaam heeft Cvs en slaapt gemakkelijk 16u per dag. Op zo een moment zot ik opgesloten door mijn lichaam in mijn bed. Misschien kan dot boek me helpen mijn vrijheid terug te nemen.

  • Michaël Niclaus schreef:

   Ai, er zijn veel mensen met CVS … Dit boek kan je zeker helpen je meer vrijheid te gaan geven. Ik hou je op de hoogte of je gewonnen hebt!

 • Fien Lucker schreef:

  hey Micheal,
  Ik heb vorig jaar een van je lezingen meegevolgd.
  En toen heb ik zeer veel geleerd.
  Toen heb ik ook je boek gekregen.
  Zo een mooi boek!!
  Ik heb er zeer veel over verteld aan mijn vriendinnen!
  En ik doe er nu ook mijn boekbespreking over.
  Je nieuwe boek vrijheid wil ik zeer graag hebben !!!
  VRIJHEID?!
  Ik denk dat het over je leven gaat:
  Dat je nu veel meer vrijheid hebt…
  Vrijheid is een hele mooie titel voor een boek!
  We hebben allemaal enorm veel vrijheid gelukkig!
  Ik heb thuis veel vrijheid sommige mensen hoor ik babbelen over dingen dat ik zeg van ” gelukkig is dat bij mij zo niet”
  Daarom ben ik VRIJHIED zeer dankbaar!
  Groetjes,
  Fien Lucker (12 jaar)

  • Michaël Niclaus schreef:

   Waaauw 12 jaar, en zo een mooie reactie! Ik dank je voor jouw zeer fijne bericht alvast! Het gaat idd over vrijheid … Ik hou je op de hoogte of je het boek gewonnen hebt!

 • Veerle schreef:

  Vreihijd… Wat ik er uit haal is ‘vrijheid’, wat een vereiste is om het pad van ‘gelukkig’ zijn te kunnen bewandelen (hoe relatief ook deze state of mind streven we allen naar) en jezelf als mens volledig te kunnen ontplooien zodat je het uiterste uit dit leven kunt halen los van alle afhankelijkheden, verslavingen, invloeden tot zelfs manipulaties… Door vrijheid kun je je eigen weg bepalen. Ook het woord ‘ei’ spreekt me in deze titel aan, als iets waar je op moet broeden, waar je moeite moet voor doen (als in actie ondernemen), maar wat ook een oorsprong is. Uit een ei ontstaat een nieuw leven. Een nieuw leven in vrijheid is wat mensen die op deze site terecht komen op zoek naar zijn. Ook ik….

 • Patrick schreef:

  Dag Michaël,
  ik heb dit weekend je eerste boek “de druppel” gelezen. Alhoewel ik geen alcohol probleem heb, boeit het me enorm.
  Waarom is dat, wel omwille van één vraag in dat boek : waarvoor vlucht je ?
  Ja, waarom ? Waarom doen we dingen die we eigenlijk niet willen of niet interessant vinden, waarom doen we de dingen niet waar we wel van dromen ? Je nieuwe boek interesseert me daarom heel erg.
  Uiteraard kennen we het woord vrijheid, maar wat het echt is weten we misschien niet. Ik denk dat je het daarom foutief schrijft, omdat het symboliseert hoe wij allen denken. Wij denken niet bewust na, we accepteren de betekenis ervan zoals de gemeenschap het ons voorkauwt. De valk of arend in die titel symboliseert eigenlijk beter wat vrijheid is: hoog in de lucht zweven en vliegen maar wel efficiënt werken voor de kost door gebruik te maken van zijn scherpe ogen en dodelijke klauwen.
  Ik kijk er naar uit , en wens je alvast veel succes met de verkoop ervan

  succes
  Patrick

 • Hilde Michielsen schreef:

  Wow! Wat een zalige titel! Vreihijd als titel geeft al meteen een gevoel van waar je naartoe wil! Wakker, durf, wat is juist, wat fout……..enfin het maakt mij reuzebenieuwd!
  Ik keek op je site voor een boek voor mijn dochter van 18, maar toen ik deze titel las, kon ik het niet laten te reageren.
  Ook “de kracht van actie” klinkt sterk. Mijn dochter is bezig haar passie te volgen en ik hoop dat ze volhoudt!
  Het lijkt me ook een mooi boek voor haar.
  Hilde

 • Geert Poppe schreef:

  Dag Michael,

  Refererend naar Emile Rousseau : “De mens is van nature goed, het is de bedoeling van de opvoeding(maatschappij) dit goed te bewaken. Ik ga er vanuit dat u boek net als uw vorige bijdragen tot deze filosofie en hen leert te “LEVEN” in plaats van “TE OVERLEVEN”.
  Zij die hun “DROMEN” (Passie) waarmaken zijn zei die er in “GELOVEN”.
  Wederzijdse “AANDACHT”, “RESPECT” en “VERTROUWEN” zijn de beste fundamenten.

  Groeten en een succesvolle lancering,
  Geert

 • Lieve schreef:

  Hé Michaël Niclaus,

  Ik ben momenteel aan het afkicken van het drankprobleem van mijn man.
  Sinds zijn jeugd is hij alcoholieker .
  Omdat ik steeds bleef geloven in zijn beloftes eens te stoppen en om mijn kinderen te beschermen heb ik de ellende al die jaren verdrongen. Meerdere keren heb ik pogingen ondernomen om het hem te doen inzien. mentaal en fysiek ging ik er stilaan onderdoor. Waardoor ik sinds een jaar heb de kracht gevonden hulp te zoeken voor mezelf.
  Ik kwam van heel ver om terug te leren genieten en vrijheid te nemen voor mezelf.
  Hij is ook ziekelijk jaloers waardoor ik niks durfde op te zoeken of te lezen over dit thema.
  Gaande weg heb ik ontdekt dat we dezelfde weg moeten gaan om voor onszelf te zorgen.
  jammer genoeg leren de jongeren deze belangrijke levensles niet in school.
  Daarom ben ik blij dat iemand als u de moeite wil doen dit bespreekbaar te maken.
  Deze boeken zijn eigenlijk het ideale eindejaar cadeau. Velen onder ons staan bij deze dingen niet stil.
  Het doet zoveel goed te ontdekken dat jezelf kan werken aan je eigen dromen ,geluk en vrijheid.
  Dit boek zal een grote steun zijn in het afstand nemen van ‘mijn’ drankprobleem.
  Dank dat je deze boeken wil schrijven voor je medemensen.
  nog veel inspiratie toegewenst in je toekomt voor nieuwe uitgaven.

  groetjes Lieve

Leave a Reply