Welke verwachting heb jij van het leven?

"It's not about expectation, it's about appreciation"

Mensen hebben bepaalde verwachtingen van het leven, van mensen, en als daar niet wordt aan voldaan dan worden mensen ongelukkig. Ze leggen een beeld in de toekomst, en als de realiteit niet matcht met het beeld dan worden mensen boos, gefrustreerd, verdrietig, …

Verwachting = projectiebeeld van de toekomst

Echter, in het leven loopt alles hoe het moet lopen. Het is de kunst om mee te gaan met de flow van het leven. Hoe minder verwachtingen, hoe minder je geluk in de toekomst legt, en hoe minder teleurstelling je kan voelen.

Ik heb veel minder verwachtingen dan vroeger. Dat betekent dat je veel meer in het nu kan leven. Jouw verwachting zullen jouw leven gaan bepalen. Ben jij bewust van je eigen verwachtingen? Neem een blaadje bij de hand, schrijf de vraag op & laat het even bezinken. Schrijf jouw antwoorden op. Voor sommige mensen zal dit zeer moeilijk & confronterend zijn.

Leef zonder of met zo weinig mogelijk verwachtingen. Word je bewust van je eigen gedachten, verwachtingen. Lees het boek van Eckart Tolle: De Kracht van het NU. We leven vaak vanuit angst. Terwijl wij allemaal wezens zijn die enorm veel liefde hebben. Ik probeer zo veel mogelijk vanuit liefde te leven.

Hoe kan je dit doen? Geef in het leven aan mensen!
Wat kan jij vandaag geven aan iemand? Hoe kan je iemand blij maken?

"It's by Giving, that we receive".

Ik heb een boek geschreven over hoe ik de voorbije jaren mijn angsten heb overwonnen en hoe ik mijn sleutels van mijn leven in handen heb genomen. Ik voel mij zo goed, het leven is mooi, en ik wil deze levensvreugde overbrengen.

Wil jij je leven ook in handen nemen? Lees het boek “Vreihijd”.