fbpx
0
Geen categorie

Waarom zijn we ongelukkig?

By 5 februari 2016 No Comments

Welke verwachting heb jij van het leven?

"It's not about expectation, it's about appreciation"

Mensen hebben bepaalde verwachtingen van het leven, van mensen, en als daar niet wordt aan voldaan dan worden mensen ongelukkig. Ze leggen een beeld in de toekomst, en als de realiteit niet matcht met het beeld dan worden mensen boos, gefrustreerd, verdrietig, …

Verwachting = projectiebeeld van de toekomst

Echter, in het leven loopt alles hoe het moet lopen. Het is de kunst om mee te gaan met de flow van het leven. Hoe minder verwachtingen, hoe minder je geluk in de toekomst legt, en hoe minder teleurstelling je kan voelen.

Ik heb veel minder verwachtingen dan vroeger. Dat betekent dat je veel meer in het nu kan leven. Jouw verwachting zullen jouw leven gaan bepalen. Ben jij bewust van je eigen verwachtingen? Neem een blaadje bij de hand, schrijf de vraag op & laat het even bezinken. Schrijf jouw antwoorden op. Voor sommige mensen zal dit zeer moeilijk & confronterend zijn.

Leef zonder of met zo weinig mogelijk verwachtingen. Word je bewust van je eigen gedachten, verwachtingen. Lees het boek van Eckart Tolle: De Kracht van het NU. We leven vaak vanuit angst. Terwijl wij allemaal wezens zijn die enorm veel liefde hebben. Ik probeer zo veel mogelijk vanuit liefde te leven.

Hoe kan je dit doen? Geef in het leven aan mensen!
Wat kan jij vandaag geven aan iemand? Hoe kan je iemand blij maken?

"It's by Giving, that we receive".

Ik heb een boek geschreven over hoe ik de voorbije jaren mijn angsten heb overwonnen en hoe ik mijn sleutels van mijn leven in handen heb genomen. Ik voel mij zo goed, het leven is mooi, en ik wil deze levensvreugde overbrengen.

Wil jij je leven ook in handen nemen? Lees het boek “Vreihijd”.

Vreihijd

(12 klantbeoordelingen)

 20.00

Een boek over op zoek gaan naar jezelf en je vrijheid herwinnen.

Categorieën: ,

Voorstelling boek: 12/12/2015 om 16u. (inschrijven via michael@debestebeslissing.be)

Meeste mensen kennen mij als ex-alcoholiker en momenteel alcoholconsulent aangezien ik in het verleden veel gedronken heb. Sinds 17 juli 2011 ben ik daar echter mee gestopt en heb tal van boeken met mijn verworven kennis geschreven over alcohol. Echter, stoppen met drinken gaat veel verder dan enkel alcohol. Het gaat over trouw zijn aan uzelf. Trouw zijn aan uw zielenpad. En dat vergt enorm veel moed. De voorbije maanden ligt mijn focus minder op alcohol en veel meer op het leven, gelukkig zijn, genieten, plezier hebben. Alcohol is wel een belangrijk deel in mijn leven. Het is door te stoppen dat mijn ‘wedergeboorte’ is begonnen.

Mijn doel van dit boek is dat mensen een deel van hun vrijheid terugwinnen. Vele mensen denken dat ze in vrijheid leven? Maar doen we dat ook? In dit boek zal ik je laten stilstaan bij het leven? Ik zal verwarring zaaien, en dat is goed :).

Onlangs zat ik op een meeting, en er vertelde een persoon die al jaren zelfstandig was: “ik ga weer als loonslaaf” de maatschappij betreden … Dat wij het woord ‘slaaf’ gebruiken en er zelf niet bij stilstaan dat wij weer zullen geleefd worden, daar zijn we niet mee bezig. Onze maatschappij is er sterk op gericht om te OVERleven, en niet om te leven, en het leven te LEVEN dat je zelf wilt!

Voor mij is mijn vrijheid belangrijk … Maar op de 10 miljoen mensen staan wij daar enorm weinig bij stil …

Dit boek is bedoeld voor voor iedereen die zijn tijd productiever wil gaan besteden, voor mensen die meer vrijheid willen ervarin in hun leven, voor mensen die voelen dat het leven toch meer is dan wat ze nu doen, mensen die zelfstandig willen worden.

Wij kiezen zelf het leven en we bepalen wat er gebeurt. We hebben enorm veel in onze eigen handen. Alles begin bij onszelf en daarom hebben wij ook een heel grote verantwoordelijkheid voor de zaken die in ons leven gebeuren.

Ik ben de voorbije 4 jaar bezig geweest met alcohol als verslaving. Wat ik echter gemerkt heb is dat mensen verslaafd zijn aan heel veel zaken. En wat wij ook enorm goed kunnen is elkaar bekritiseren en zeggen hoe het niet moet. We zijn verslaafd aan tijd, werk, drugs, … Je kan zowat aan alles verslaafd worden. Zolang je dat geluk buiten je zelf zoekt zal je altijd iets nodig hebben om je gelukkig te maken. En dat is in mijn ogen verslaving.

Dit boek zal officieel uitkomen op
vrijdagavond 11 december 2015, 20u
Zaterdag 12 december 2015, 15u

De locatie laat ik nog vrij

Mich quote 6 bevrijding van beperkende overtuigingen

12 beoordelingen voor Vreihijd

 1. Bieke

  Vree wijs advies in alle betekenissen van het woord

 2. christiaens alain

  ik heb al veel gehoord over je nieuwe boek en wil het daarom ook lezen

 3. Sebastien Martens

  Inspirerend!!

 4. Erica Janssen

  Zeer leerrijk, een tool om te werken aan jezelf. Ja, gewoon fantastisch

 5. christophe

  de titel verwoord het mooi, knap boek!

 6. Arnold

  Vrijheid wilt iedereen maar er zijn steeds allerlei redenen om het niet na te streven.
  Het lezen van het boek geeft je inzicht en kracht om het leven intens te ervaren.
  Jong en oud kunnen ervan leren, veel leesplezier.

 7. Pieter-Jan

  Ik hoorde zoveel positieve commentaren dat ik mijzelf het boek aanschafte….
  Op paar uren was de klus geklaard.
  Prachtig doeltreffend boek!
  Groeten,
  Pieter-Jan

 8. Emily Condé

  Boenke derop! If you can dream it you can do it!

 9. Inge van cauwenberghe

  Aanrader voor iedereen die het uiterste uit het leven wil halen

 10. Inge van cauwenberghe

  Een aanrader voor iedereen die het uiterste uit het leven wil halen

 11. Steven

  Meer dan verslavend 🙂

 12. Thomas

  Heel inspirerend boek! Zet je in de kracht om in actie te komen 😉

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave a Reply