Je bent nu ongeveer halverwege je “Alcoholvrije maand” ! Waar sta je vandaag na een geweldige twee weken zonder drank en welk gevoel heb je hierbij?

Eerste nuchter weekend!

Als je last had van zure oprispingen, een branderig gevoel in de keel, ook wel brandend maagzuur genoemd, zou je nu een vermindering moeten opmerken.

Misschien merk je wel dat je meer energie hebt en dat je denken ook helderder is. Veel mensen omschrijven dit als ‘de mist opheffen’. Misschien vind je het makkelijker om ’s ochtends op te staan en heb je minder last van stemmingswisselingen.

Ondertussen  heb je je eerste nuchtere weekend achter de rug – goed gedaan!

Hoe heb je het gevonden? Als je typisch een weekenddrinker bent, was het misschien een beetje nieuw om wakker te worden zonder de effecten van de avond voordien te voelen. Hopelijk heb je wat alternatieve activiteiten bedacht, zodat je niet in de verleiding kwam om toch alcohol te drinken aan het einde van de werkweek. Heb je iets geleerd van een weekend nuchter zijn? Wat ga jij komend weekend plannen?

Water, water en nog eens water 😉

Drink je meer water? Nu je bijna twee weken geen alcohol meer hebt gedronken, merk je misschien dat je meer dorst hebt. Het is niet dat je meer vocht nodig hebt dan normaal, alleen weet je lichaam nu beter hoeveel je nodig hebt. Blijf gehydrateerd – het is een grote hulp voor één van de mooie effecten die in week vier kunnen verschijnen…

Trainen…

Hoe gaat het met je trainingsroutine? Alcohol is een spierverslapper, dus regelmatig drinken kan de spierontwikkeling verminderen. Nu je geen alcohol drinkt, kan al dat harde werk dat je in de sportschool hebt gedaan (😊) eindelijk zijn vruchten afwerpen. Als je geen regelmatige sporter bent, maar erover hebt nagedacht om het eens te proberen, kan er geen beter moment zijn.

Oeps – Waar zijn mijn voordelen van een maand geen alcohol drinken?

Sommige mensen zullen deze voordelen op verschillende momenten ervaren, of helemaal niet. Dit kan te maken hebben met hoeveel je voordien dronk, andere veranderingen in je levensstijl (als je je slaapmutsje vervangt door een espresso, zal je waarschijnlijk niet beter slapen) of gewoon de werking van jouw specifieke lichaam. Dat betekent niet dat je  maand zonder alcohol je geen goed doet, en het betekent zeker niet dat je je op de langere termijn niet beter zult voelen – dus geef niet op als je deze effecten niet precies ervaart zoals ik ze hierboven heb beschreven. Misschien ervaar jij wel voordelen die ik niet heb benoemd!

Waarom hou je geen “nuchter dagboek” bij, zodat je kunt bijhouden hoe je je voelt? Wanneer de maand zonder alcohol voorbij is kan je dan met plezier terugkijken naar wat dit mooie avontuur je bracht.

Veel succes !!

Robin