Beste Lezers,

Als alcoholconsulent en ervaringsdeskundige help ik enerzijds mensen met een alcoholprobleem, anderzijds is het mijn missie om onze maatschappij bewust te maken dat alcohol veel gevaarlijker is dan dat we allemaal denken.

Het doel van dit blog is om mensen te laten nadenken over alcohol en hoe dit jouw leven of andermans leven beïnvloed. Voor alle duidelijkheid, ben ik niet tegen alcohol, maar ik denk dat deze drug meer aandacht mag krijgen. Alcohol en plezier zijn niet onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

In dit artikel geef ik jou alvast 5 belangrijke tips hoe je een glas makkelijker kunt afslaan en niet aan de groepsdruk moet toegeven als je niet wilt drinken:

  1. Zeg dat je BoB bent: Alcohol en het verkeer gaan helemaal niet meer samen en dat is zo, mensen respecteren dat er een BoB is.
  2. Zeg dat je geen goesting hebt om te drinken: Hoe spijtig het ook is, je zult je steeds moeten verantwoorden als je niet drinkt. Je kunt dan steeds zeggen: Ik heb geen goesting want  Je kan alcohol vergelijken met heroine. Het zijn beiden een harddrug, die ervoor zorgt dat je er verslaafd aan kan worden. Het enigste verschil is dat alcohol legaal is en heroïne niet legaal … Heroïnedealers vliegen in de gevangenis, de café’s daarentegen …
  3. Alcohol zelf maakt niet gezellig: Het is vooral het gezelschap dat een samenzijn gezellig maakt, het is niet de alcohol zelf …
  4. Als je moet overgeven betekent dit dat je lichaam je redt van de dood: Ons lichaam kan eigenlijk een teveel van alcohol niet aan. Ons lichaam voelt dat het teveel is, en daarom dat mensen ook braken. Ons lichaam is zo slim en op die manier redt het ons van de dood.