Er zal ook al een ALCOHOLVRIJE OUDEJAAR zijn. Gelieve je via DEZE LINK in te schrijven.

Als het einde van het jaar in zicht komt word ik soms wat nostalgisch en overloop ik mijn jaar. Wat heb ik goed gedaan? Wat kon beter? Waar ben ik fier op? Ben ik blij als mens? Voel ik mij goed? En nog zoveel verder. Stilstaan bij het leven en mezelf is enorm belangrijk & doen we nog steeds te weinig.

Voor mij is het jaar 2016 het moeilijkste jaar geweest in mijn nuchter leven. Ik had sinds mijn nuchter zijn doelen opgesteld. Een lijst van ‘things to do in life’. Ik had een 50tal doelen opgesteld. (mensen helpen met alcohol, boek schrijven, lezingen geven, eigen appartementje, reizen, en nog 45 andere ).bucketlist

Het interessante ervan is dat zo goed als alle 50 doelen dat ik had vooropgesteld afgevinkt waren in april 2016. Echter, ik zat toch nog met een ‘niet voldaan gevoel’. Misschien herken je dat?

Ik stel vaak doelen, geniet ook steeds van de weg naar het doel. Veel werken was er 1 van. Sinds 1 jan 2012 ben ik met ‘De Beste Beslissing’ begonnen en ik denk dat ik daar wekelijks toch een 70 tal uur mee bezig ben per week. Ik zeg vaak: Ik werk altijd & nooit.

Gedurende die jaren ben ik steeds bij therapeuten gegaan, coaches, om aan mezelf te werken & om zo ook nuchter te blijven. Geloof mij, nuchter blijven is een werkwoord.68497331-mist-wallpapers

In April 2016 voelde het voor de eerste keer aan in die 5 jaar alcoholvrij dat ik ‘mijn richting, doel niet meer goed zag”. Ik ben wat workshops gaan volgen in het buitenland. Griekenland, Bali, Frankrijk, … maar als ik terugkwam zat ik steeds met een ‘onverzadigd gevoel’. Ik vond de oplossing niet meteen. Ik was zelf beetje gefrustreerd. Mijn energie was gelijk wat minder en ik vond dat raar, want had dit nog niet meegemaakt.

Ik besloot om nog dieper in mezelf te graven. 1 september startte ik bij mijn therapeut (Ken Heylen in Lint). Om de 5 dagen ging ik bij hem. Na welgeteld 3 maanden (en 19 sessies van 2 uur verder) begon ik vanuit de mist mijn richting weer verder te zien en vond ook de kracht om enkele persoonlijke zaken verder aan te pakken. Ik vond de moed om volledig in mijn onafhankelijkheid en zelfstandigheid te stappen en sindsdien flowt het weer.img_3229

Door de mist ben ik mijn richting verder gaan zien, en heb dan weer enkele beslissingen genomen. Eén van die beslissingen is om een pand te huren voor 1 jaar in Gent. Korte kruisstraat 4, 9000 Gent. Als je mij beetje volgt op facebook zal je dit al gezien hebben. Wat is de bedoeling van dit pand? Voor mijzelf wordt dit ook een zoektocht. Maar dat zijn zaken die nu alvast al op het programma staan (de avonden zullen ook in een agenda komen):

  • 1 x per maand zal er een inspirerende lezing zijn van iemand
  • 1 x per maand zal er een Kaartavond zijn (liefst manille à dit wordt altijd een klein toernooitje)
  • 1 x per maand zal er een meditatie avond zijn
  • 1 x per maand zal er yoga gegeven worden
  • Iedere dinsdag na 14 zal er open office zijn, waar mensen willen komen werken (tot 22u). Dat is dus 4 x per maand
  • 1 x per maand zal er iemand een optreden geven (zang, piano, …)
  • 2 maal per maand groepsbijeenkomst. Steeds de 1ste woensdag en 3de vrijdag van de maand. (Dit is voor mensen die nuchter willen worden of zijn)

Er zal ook al een ALCOHOLVRIJE OUDEJAAR zijn. Gelieve je via DEZE LINK in te schrijven.

De officiële opening zal op 6 & 7 januari zijn. 6 januari vanaf 19u & 7 januari vanaf 14u- 22u

Er zal ook mogelijkheid zijn om het pand te huren voor workshops, meetings, andere projecten. Er zullen steeds enkel alcoholvrije dranken aanwezig zijn (vooral Thee, koffie, water)

“Cadeau tip voor opening” : Bankrekening BE 36 3631 1063 2681 (vermelding Steun Project)

img_3232

img_3094

footo-2-kk