Vandaag zijn we de 31ste december en ik kijk naar onze wereld, onze maatschappij, naar het leven. We zijn allen in de ban voor oudejaar. De media, kranten, televisie zijn er al weken mee bezig. Sinds begin december word mij ook de vraag gesteld: Wat ga jij doen op oudejaar? Ik heb maar snel iets vastgelegd, want als je steeds moet zeggen dat je het niet weet, wordt dit vervelend. Op oudejaar moet je toch iets zots doen? Dat is toch ‘het’ feestje van het jaar … Of niet?

Wij, “de maatschappij” moeten dit vieren, ons laten gaan, zot doen. Ik ga trouwens iets heel leuks doen, hoogst waarschijnlijk een andere ervaring beleven dan 99,99 % van de mensen. Wat gaan de mensen dan doen?  Waarschijnlijk komen meeste mensen samen met vrienden, gezellig aperitieven, eten, een glaasje alcohol drinken, misschien te veel drinken, misschien niet, … De Bob’s staan alvast al klaar in gans Belgie.

Oudejaar brengt vanalles bij mensen naar boven. Heel interessant.  Ik zal jou vertellen wat je zult zien of gezien hebben als je buitenshuis bent geweest, maar die taferelen kunnen ook binnenshuis gebeuren … Mensen gaan massaal alcohol drinken, (want dat moet op oudejaar hé!). Mensen worden losser en rond 00u30 op 1 januari, als je op straat rond loopt, hoor je mensen roepen “happy newyear”, mensen zijn zo blij, gelukkig, mensen beginnen elkaar spontaan te knuffelen, mensen praten over hun emoties, ze lachen, wenen, praten, ….

Geloof mij, als je dit op een ‘random day’ zou doen, bekijken de mensen jou vreemd aan… Als je dit nuchter, overdag doet, bekijken de mensen jou als: “Wa ne rare is dat?” Stel nu eens dat het elke dag Oudejaar zou zijn? Zou de wereld er leuker en mooier uitzien? Hoe zou jij door het leven gaan? Ik weet het niet … het is een bedenking.

Het leven is een reis, een spel, een ontdekking. Ik doe andere zaken dan de meeste mensen op oudejaar. Ik ga liever in stilte mijn jaar gaan voorbereiden ipv met al dat opgeklopte lawaai. Mensen houden zo van lawaai, dat ze zichzelf niet meer horen. Waarom moet je jezelf horen kun je je afvragen? Ervaar de stilte en je zult het weten …

Ik had vandaag mijn examen “Thee Sommelier”. Eerste reactie van mensen is: Bestaat dit? Inderdaad, dit bestaat, zelf watersommelier bestaat. Mensen bekijken mij als raar, zeker ook als ik vertel wat ik op oudejaar ga doen. Ik vertel het op het einde om de spanning erin te houden (misschien zegt de foto jou al iets).

Mensen vinden mij soms vreemd, begrijpen niet dat ik in het leven, over mijn emoties wil praten in plaats van ze te negeren, dat ik contact wil, open, eerlijk, kwetsbaar, echt … Trouwens op oudejaar gebeurt er ook altijd heel veel drama. Mensen zijn opener dan normaal. Zoiezo wordt er door vele personen te veel gedronken en bij velen loopt het niet zoals gehoopt … Als ik morgen (1 januari) naar het nieuws kijk, zullen er waarschijnlijk weer dodelijke auto ongevallen gebeuren. Maar ja, alcohol is toch zo een ‘genotsmiddel he’?

Ik vind het leuk om even over het leven te praten :). Naast dat vinden mensen het raar als ik ze knuffel, vinden het vreemd als ik een bericht stuur om hen te vertellen dat ik ze graag zie. Ik ben ‘ne raren’, maar ben ik zo raar? Misschien zijn alle “normalen” wel “raar”? Ik drink liever Thee, dan om het even wat. Ik praat over mijn dromen en doelen aan mensen, ik praat tegen het universum, ik praat met mezelf, ga met mezelf gaan wandelen, volg lezingen van interessante mensen, neem tijd voor mijn familie, ga op onderzoek, ga in therapie om beter met mezelf en andere mensen kunnen omgaan en nog zoveel meer …

La vie, people, strange people, a lot of strange people.

Waarom schrijf ik die tekst? Gewoon omdat ik voelde dat ik deze tekst met jou wil delen en om jou een super 2016 te wensen. Hoe stiller het wordt in jezelf, hoe beter je weet wat je wilt doen in het leven, hoe gelukkiger je zal worden. Ga op zoek naar jezelf, naar wat je echt wilt en leef dit dan :).

Ik ging jou nog vertellen hoe ik mijn oudejaar ging doorbrengen. Ik ga een zweethut ceremonie volgen met 20 mensen die ik niet ken. Enoy 2016! I know i will.

Met Nuchtere Groet

Michael Niclaus

Coaching 1 op 1

Als je geïnteresseerd bent in coaching, beginnen we altijd met een kennismakingssessie. Deze sessie kan 1 uur of 100 minuten duren. Een sessie van 1 uur kan online plaatsvinden. Kies je voor een sessie van 100 minuten, dan kan deze zowel online als persoonlijk bij mij plaatsvinden, wat altijd een aangename ervaring is.