Ik ben het zat

€ 20,00

Hoe ga je om met een (alcohol)gebruiker?

  • Heeft mijn naaste echt een (alcohol)probleem?
  • Wat is een verslaafde eigenlijk? Hoe ga ik daar mee om?
  • Waarom drinken mensen? 
  • Waarom stoppen ze niet gewoon met drinken?
  • Welke vragen kan ik stellen aan iemand met (alcohol)probleem?
  • Wat kan ik doen om zo iemand te helpen?
  • Welke hulp kan ik inschakelen en waar vind ik die?
  • Hoe ga ik om met iemand die gestopt is met drinken?
Laat me meteen duidelijk maken dat er geen kant-en-klare oplossing is. Het is een proces, een avontuur als je wil. Leer anders naar een verslaafde kijken en laat dit boek je daarbij helpen. Ik begeleid je bij elke stap die je zet.

Mijn naam is Michael Niclaus en op 17 juli 2011 stopte ik met alcohol drinken. Sindsdien legde ik een hele weg af en geef ik lezingen over alcohol, help ik mensen tijdens individuele sessies anders naar alcohol te kijken en sinds kort begeleid ik ook mensen die in hun dagelijkse leven omgaan met een alcoholverslaafde.

De overvloed aan vragen maakten me duidelijk dat er nood is aan een boek over hoe je kan omgaan met mensen met een alcoholprobleem. Er is heel weinig kennis over en nee, ik heb de waarheid niet in pacht en ben me er bewust van dat ik niet alles weet. Toch kan ik vanuit mijn ervaring als alcoholcoach nuttige inzichten meegeven die je op weg kunnen helpen.