fbpx
0
Geen categorie

Ik ben Elise. Ik ben 23 en ondertussen iets langer dan een jaar nuchter en clean

Altijd leuk om ervaringen te delen!

Bij deze, Ik ben Elise.

Ik ben 23 en ondertussen iets langer dan een jaar nuchter en clean. Ik kwam op +- 15jarige leeftijd voor het eerst in contact met alcohol en later met drugs.

Ik was een nieuwsgierige puber probeerde vanalles, niet problematisch. Ik ben op 18 jarige leeftijd mama geworden van een zoontje Simon. Tijdens en kort na mijn zwangerschap heb ik niet gedronken of geen middelen gebruik.

Sporadisch

Ik ben pas sporadisch beginnen drinken eens ik en Simon zijn papa uit elkaar zijn gegaan. Een wijntje na het werk, stevig drinken tijdens een avondje stappen, bij een gelegenheid een glaasje bubbels, niet problematisch..

Ik had een nieuwe relatie en mijn toenmalige partner dronk dagelijks, later kwam ook uit dat hij cocaïne rookte. Ik dronk af en toe een glaasje mee. Van af en toe ging dit naar wekelijks, van wekelijks naar dagelijks wijntjes. Op korte tijd ben ik dagelijks gaan drinken en onder invloed van alcohol beginnen gebruiken.

Ik wou dit niet meer

Ik zette een punt achter de relatie ik wou dit niet meer. Dit ging een paar maand goed maar oude gewoontes kwamen terug boven. Ik dronk dagelijks wijn. Ik liet m’n zoontje logeren bij mijn ouders ik had wel altijd een excuus om mijn verantwoordelijkheid niet op te nemen.

Ik heb zoals ze zeggen mijn jeugd willen ‘inhalen’ coma zuipen in de overpoort, op ieder feestje aanwezig, auto’s kapot rijden, ik kreeg bijnamen zoals ‘the drunk mom’ .. Na een tijd dronk ik meer thuis op men eentje. Door depressie en uit schaamte van mijn dronken gedrag.

Black outs

Meerdere black outs en ruzies met ‘vrienden’ zorgde ervoor dat ik wel besefte dat ik een probleem had. Ik wou er iets aan doen maar ik was er nog niet klaar voor. Ik bleef drinken. Tot iets meer dan een jaar terug. Ik maakte de beslissing om na de zoveelste black-out naar de paaz afdeling van het ziekenhuis te stappen. Het moest stoppen. Ik was het beu.

Na een week op de paaz afdeling van het ziekenhuis heb ik mij laten helpen in een ontwenningskliniek. Daar heb ik Michael zijn boek gelezen. Het eerste boek in jaaaaaaaren die ik heb kunnen uitlezen! Door alle therapieën en ervaringen van medepatiënten en hulp te aanvaarden ben ik terug een gelukkig nuchter mens.

15 maand nuchter

De dag van vandaag ben ik 15 maand nuchter, met een vaste job, ik heb mijn rijbewijs terug, full-time mama, ik heb een stabiele gelukkige relatie en ik mag vrijdag onze tweeling verwelkomen in ons gezin!

Ik ben nog vaak bezig met mijn nuchterschap, wekelijks ga ik naar AA vergaderingen, ik probeer maandelijks te schrijven aan mijn blog, ik probeer dagelijks dicht bij mezelf te blijven door bewust te leven.

Stoppen met drinken was de beste beslissing. Voor mezelf, voor Simon, voor alles !

10 Comments

 • Régine schreef:

  Fantastisch Elise …
  Hoed af voor je wilskracht en doorzetting bij de beslissing om niet meer te drinken.
  Alle, alle goeds toegewenst voor jou en allen die je dierbaar zijn.
  Een warm, hartelijke groet …
  ciao, ciao …
  Régine

 • Carla schreef:

  WAT een moedige beslissing dat je opnieuw wil leven ipv overleven. Ben zó blij voor JOU en je gezin. Heel veel geluk nog

 • Rudy schreef:

  Beste Elise ,
  Prachtig dat je deze stap,vooral de eerste stap hebt gezet,hou je aan de wekelijkse AA bijeenkomst,je hebt nog een heel leven voor de boeg en steeds komt de kwelduivel terug op je schouders en weet uit ervaring dat zonder hulp van je lotgenoten en de wekelijkse vergadering het moeilijk is om nuchter te blijven,alles komt goed en nuchter door het leven is zalig eens je deze wetenschap kunt volgen in je dagelijkse doen en laten,het gelukkig nuchter zijn is zalig geniet ervan en dit heb je zelf in je eigen handen,verwerpt dit niet.

  Ikzelf ben eveneens op jonge leeftijd naar de AA gegaan en ben tot op heden gelukkig nuchter en dit reeds 41 jaar maar dag per dag.
  Groeten Rudy

 • Jan Sprangers schreef:

  Dag Elise
  Ik kan je beslissing om niet meer te drinken omdat het je geen plaats kan geven in jouw leven alleen maar toejuichen…het is voor óns de beste beslissing in ons leven…het leven is goed nu voor jou en je dierbaren en dat wordt alleen maar beter…
  Ik kreeg problemen door soms teveel te drinken op mijn 21 en ben gestopt in juni 2014…nu 6 jaar geleden…îik ben 63…
  Jan

 • Isabelle Rahoens schreef:

  Hallo Elise. Fantatisch proficiat. Ik ben nu ook op de PAAZ en heb ook wegens drankmisbruik stoten uitgestoken die ik normaal nooit deed. Ik heb nu uiteindelijk een beslissing genomen voor 0 tolerantie. Dus ben ik heel geïnteresseerd in je blog. Waar kan ik dit vinden. Want alchemisten en ex alchemisten weten maar al te goed hoe je op alle uren van de dag en nacht alchohol kunt bemachtigen. Gr. isa

 • Von Vie schreef:

  Fantastisch Elise, ikzelf ben 72, in September 4 jaar nuchter, ook begonnen op jonge leeftijd en sinds mijn pensioen liep het serieus verkeerd. Had gelukkig nog de moed om er iets aan te doen. Maar toch dik spijt dat ik het niet véél eerder heb gedaan. Dikke proficiat meisje ik wens jou een super leven toe met vele liefdevolle momenten, gezonde jaren en een heel gelukkig gezinnetje. Dikke knuf en zoenen Yvonne

  • Michaël Niclaus schreef:

   Super van jou dat je ook de beslissing hebt genomen. Vele mensen op jouw leeftijd zouden dit niet doen! Jij bent dus ook een voorbeeld 🙂

Leave a Reply