Altijd leuk om ervaringen te delen!

Bij deze, Ik ben Elise.

Ik ben 23 en ondertussen iets langer dan een jaar nuchter en clean. Ik kwam op +- 15jarige leeftijd voor het eerst in contact met alcohol en later met drugs.

Ik was een nieuwsgierige puber probeerde vanalles, niet problematisch. Ik ben op 18 jarige leeftijd mama geworden van een zoontje Simon. Tijdens en kort na mijn zwangerschap heb ik niet gedronken of geen middelen gebruik.

Sporadisch

Ik ben pas sporadisch beginnen drinken eens ik en Simon zijn papa uit elkaar zijn gegaan. Een wijntje na het werk, stevig drinken tijdens een avondje stappen, bij een gelegenheid een glaasje bubbels, niet problematisch..

Ik had een nieuwe relatie en mijn toenmalige partner dronk dagelijks, later kwam ook uit dat hij cocaïne rookte. Ik dronk af en toe een glaasje mee. Van af en toe ging dit naar wekelijks, van wekelijks naar dagelijks wijntjes. Op korte tijd ben ik dagelijks gaan drinken en onder invloed van alcohol beginnen gebruiken.

Ik wou dit niet meer

Ik zette een punt achter de relatie ik wou dit niet meer. Dit ging een paar maand goed maar oude gewoontes kwamen terug boven. Ik dronk dagelijks wijn. Ik liet m’n zoontje logeren bij mijn ouders ik had wel altijd een excuus om mijn verantwoordelijkheid niet op te nemen.

Ik heb zoals ze zeggen mijn jeugd willen ‘inhalen’ coma zuipen in de overpoort, op ieder feestje aanwezig, auto’s kapot rijden, ik kreeg bijnamen zoals ’the drunk mom’ .. Na een tijd dronk ik meer thuis op men eentje. Door depressie en uit schaamte van mijn dronken gedrag.

Black outs

Meerdere black outs en ruzies met ‘vrienden’ zorgde ervoor dat ik wel besefte dat ik een probleem had. Ik wou er iets aan doen maar ik was er nog niet klaar voor. Ik bleef drinken. Tot iets meer dan een jaar terug. Ik maakte de beslissing om na de zoveelste black-out naar de paaz afdeling van het ziekenhuis te stappen. Het moest stoppen. Ik was het beu.

Na een week op de paaz afdeling van het ziekenhuis heb ik mij laten helpen in een ontwenningskliniek. Daar heb ik Michael zijn boek gelezen. Het eerste boek in jaaaaaaaren die ik heb kunnen uitlezen! Door alle therapieën en ervaringen van medepatiënten en hulp te aanvaarden ben ik terug een gelukkig nuchter mens.

15 maand nuchter

De dag van vandaag ben ik 15 maand nuchter, met een vaste job, ik heb mijn rijbewijs terug, full-time mama, ik heb een stabiele gelukkige relatie en ik mag vrijdag onze tweeling verwelkomen in ons gezin!

Ik ben nog vaak bezig met mijn nuchterschap, wekelijks ga ik naar AA vergaderingen, ik probeer maandelijks te schrijven aan mijn blog, ik probeer dagelijks dicht bij mezelf te blijven door bewust te leven.

Stoppen met drinken was de beste beslissing. Voor mezelf, voor Simon, voor alles !