fbpx
0
Geen categorie

Ieder jaar dronk ik 100 bakken bier!

By 12 juli 2016 september 7th, 2019 8 Comments

Was ik 5 jaar geleden niet gestopt met drinken, had ik maar liefst 500 bakken bier opgedronken, of ongeveer 10.000 pintjes. De meeste mensen drinken wel wat alcohol en komen eigenlijk best ook wel rap aan 20 eenheden per week. Na 5 jaar zijn dat ook 5000 eenheden! Zotjes he!

Naast de pintjes dronk ik dan nog af en toe wiskey cola, vodka, witte & rode wijn. Het aantal liter alcohol dat we in ons lichaam “kappen” is overdreven … Zeker wetende dat dit een harddrug is  & soort vergif waar we ons handen mee ontsmetten. Gelukkig staan we daar niet te veel bij stil, anders zouden we ons niet zo goed voelen denk ik!

Durf jij er even bij stil te staan? Hoeveel drink jij per week? Per maand? Misschien per dag?

Met af en toe een pintje is er uiteraard niets mis, maar in de voorbije jaren heb ik opgemerkt, dat die mensen in de zeer kleine minderheid zijn. De meeste mensen, als ze beginnen drinken, kunnen niet stoppen … Hoe ben jij zelf? Na jouw eerste pintje,wijntje? Kan je eerlijk met jezelf zijn?

Diep vanbinnen weten vele mensen dat het niet klopt om (veel) alcohol te drinken. Ik ben nu 5 jaar nuchter en ik ben zoooooo blij, dat ik dat achter mij heb gelaten. Ik voelde mij verloren in deze ‘zware’ wereld & dacht dat alcohol mij een oplossing bood! Nu weet ik dat dit een illusie was.

Waarom denk je dat zoveel mensen bang zijn om te stoppen met drinken? Vanuit ANGST! Ze hebben angst dat ze iets zullen achterlaten en/of iets zullen missen! Inderdaad ze hebben gelijk. Op het einde van artikel zal ik verklappen wat je achter zal laten …

Velen drinken alcohol in Belgie. Velen snappen mijn motivatie niet altijd om nuchter te blijven. Waarom niet af en toe eentje drinken vragen zij mij. Mag dit dan niet? Natuurlijk mag dat, maar ik WIL dat niet meer. Wat is mijn drive daarvoor? Nuchter leven is heel bewust leven & leren omgaan met het leven zonder je emoties te verdoven!

Stoppen met drinken gaat gepaard, met uw vrije tijd waarschijnlijk verdubbelen en die anders gaan opvullen. Het gaat over jezelf leren kennen, in vraag stellen, groeien, bijleren … Sinds 17 juli 2011 zijn onderstaande vragen die mij dagelijks/wekelijks bezighouden.

Als je stopt met drinken is er ergens iets in jou dat wakker wordt. Iets dat je jaren hebt verdoofd of genegeerd of liever schuil hebt gehouden … Jezelf, Je innerlijk kind, je passie, je licht, je ware zelf. Je noemt het maar, hoe je het wilt.…

Ik kan hier een artikel schrijven om je te overtuigen om geen alcohol te drinken, maar ik ben niet het type om mensen te overtuigen. Ik laat liever mensen keer nadenken over zichzelf & het leven. Doe jij mee & deel je je antwoordje op volgende vragen?

 • Stel dat je nog één week of één maand te leven zou hebben, wat zou je doen?
 • Hoe kan jij het best ontspannen?
 • Wat geeft jou energie?

Je mag hieronder in de reactiebox een antwoord plaatsen! Als je een reactie deelt, krijg je van mij via mail een cadeautje :).

Ahja, ik ging je nog verklappen wat je gaat achterlaten als je stopt met drinken:

 • katers
 • ruzies
 • agressief gedrag (verbaal of fysisch)
 • je minderwaardigheidsgevoel
 • uw wekelijkse verdoving
 • jouw illusionaire fun waarbij je de volgende dag niet meer wat je gedaan hebt
 • Je miserie ontstaan door alcohol
 • Een deel van je (zogezegde) vrienden
 • Je verwaarloosd zelfrespect
 • Je illusionaire zelf

Vind je dit artikel inspirerend, kom dan naar de lezing op 17 juli 2016, de dag dat ik 5 jaar alcoholvrij ben! Daar zal ik mijn 5 belangrijkste levenslessen delen met jullie! Voor ieder jaar dat ik nuchter ben, 1 levensles :).

Wanneer: Zondag 17 juli 2016. 

Lezing start om 20u-21u30, Welkom vanaf 19u30.
Daarna mogelijkheid voor hapje & drankje.

Waar:

Gildenhuis, Loofblommestraat 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem
Kostprijs: 25 € (inclusief 1 boek Michael Niclaus)
Inschrijven: mailen naar michael@debestebeslissing.be met hoeveel personen je komt.

Bekijk hier al mijn boeken

luxebox-programma

 

 

 

8 Comments

 • Patrick schreef:

  Indien ik nog één week of één maand te leven had, zou ik heel weinig veranderen. Ik zou misschien wel veel huilen om het definitieve afscheid van zovele dingen. Ook zou ik graag nog vele mensen terugzien. Die keuze zou ik zelf maken…
  Ik kan me het best ontspannen als ik alleen ben, met mijn eigen gedachten en bezigheden, hobby’s.
  Ik put energie uit mijn verbeterd zelfbeeld, de dingen die ik creëer sinds ik alcoholvrij ben(nu meer dan twee jaar). Ik verwaarloosde té lang mijn talenten(tekenen, knutselen, doe-het-zelven,…) Ook mijn kinderen en kleinkinderen geven me telkens een boost.
  Ik ben jonggepensioneerd(62) én financieel onafhankelijk zonder echt rijk te zijn.

 • hilde geerts schreef:

  Gesteld dat ik nog 1 week of 1 maand te leven heb: mijn dierbaren intens koesteren, elke dag intens leven alsof het de laatste was, travelling and adventure, mediteren, yoga, mijn passies volgen.
  Hoe kan ik me het best ontspannen? Race-fietsen, in harmonie met de natuur, yoga, spirituele lectuur , een leuke film
  gezond kokerellen , gezellig samen zijn met familie, uitdagingen aangaan, grenzen verleggen, op zoek naar je ware zelf , jezelf geestelijk verrijken etc.
  Wat mij een ‘ boost ‘ geeft, is vooral race-fietsen( zomer), fitnessen en ‘ spinning ‘ ( winter ), sessies van yoga, mindfulness, positieve dynamiek uitstralen, ook sereniteit ( rust vinden in jezelf ), dankbaar en vergevingsgezind zijn
  je belangeloos inzetten voor de mensen van wie je houdt en vv.

 • Bram schreef:

  Ik drink ook niet meer, alleen zaag ik er niet zoveel over…

  • Michaël Niclaus schreef:

   Den ene noemt dat zagen, voor den andere is dat interessant :)! Het is allemaal ok 🙂

  • Daphné Depla schreef:

   Dat noemt mensen helpen Bram. Mensen die het niet alleen kunnen. Mensen die moedig genoeg zijn om hulp te zoeken en blij zijn dat er hulp bestaat. De kracht van deze hulp is niet in woorden uit te drukken. Mag ik zelf nog iedere dag ondervinden. En ik ben zo trots.

 • Stijn schreef:

  Wat zou ik doen als ik nog 1 maand te leven heb?
  Waarschijnlijk blijven waar ik nu ben. Ik zit sedert 1 juli bij mijn schoonfamilie in Thailand. De afgelopen 14 dagen heb ik ten volle piano kunnen spelen en strips getekend, met de fiets rond gereden en in plaatselijke vijvers gaan zwemmen, verdwaald en foto’s getrokken in de mega drukke stad Bangkok en tot rust gekomen op het platteland bij mijn schoonfamilie.
  Maar dit is natuurlijk niet het echte leven. Dit is vakantie.

  Sedert 1 juli ben ik ook de zoveelste poging gestart om geen alcohol meer te drinken. Dit na een super zware juni maand met veel te overdreven veel alcohol. Hier in Thailand geen alcohol drinken lukt me blijkbaar vrij goed. Ik heb er zelfs nog geen enkel moment zin in gehad. Vrij gemakkelijk dus op die manier. Waarom dit in België een dagelijkse strijd met mezelf is weet ik niet. Op de vraag waarom ik daar zoveel drink, heb ik tot op heden nog steeds geen antwoord gevonden.

  Voel ik me beter?
  Ik ondervind zeker de voordelen van geen bevende handen meer te hebben. Op te staan na een goede nachtrust en geen ochtend misselijkheid te voelen. Ook het pianospel lukt me beter, ik onthoud alles beter.
  Maar anderzijds is het nu ook niet dat ik een mega ‘wauw’ gevoel ervaar of een energie boost onderga. Ik voel me gewoon goed.
  Zal ik dit, eens terug in België, terug ondergedompeld in het werkelijke leven, op die manier volhouden???

 • Herman Vermeulen schreef:

  Hoewel ik niet zo geweldig veel dronk, is het tot hier toe een geweldige boost voor mijn gezondheid. We staan er niet bij stil dat alcohol langer dan de ‘kater’ in mijn lichaam vertoeft. De recuperatie na het lopen is sneller en eten begint meer te smaken. Het blijft een moeilijke om uit te leggen waarom je het doet. Leven omringd door drinkende mensen is niet altijd gemakkelijk. Alvast het financiële aspect valt ook op. Het is soms wel moeilijk om op feestjes iets anders te vinden dan water en cola. Het zoeken naar alternatieve dranken is ook best boeiend. Veel succes nog met jou missie!

Leave a Reply