Was ik 5 jaar geleden niet gestopt met drinken, had ik maar liefst 500 bakken bier opgedronken, of ongeveer 10.000 pintjes. De meeste mensen drinken wel wat alcohol en komen eigenlijk best ook wel rap aan 20 eenheden per week. Na 5 jaar zijn dat ook 5000 eenheden! Zotjes he!

Naast de pintjes dronk ik dan nog af en toe wiskey cola, vodka, witte & rode wijn. Het aantal liter alcohol dat we in ons lichaam “kappen” is overdreven … Zeker wetende dat dit een harddrug is  & soort vergif waar we ons handen mee ontsmetten. Gelukkig staan we daar niet te veel bij stil, anders zouden we ons niet zo goed voelen denk ik!

Durf jij er even bij stil te staan? Hoeveel drink jij per week? Per maand? Misschien per dag?

Met af en toe een pintje is er uiteraard niets mis, maar in de voorbije jaren heb ik opgemerkt, dat die mensen in de zeer kleine minderheid zijn. De meeste mensen, als ze beginnen drinken, kunnen niet stoppen … Hoe ben jij zelf? Na jouw eerste pintje,wijntje? Kan je eerlijk met jezelf zijn?

Diep vanbinnen weten vele mensen dat het niet klopt om (veel) alcohol te drinken. Ik ben nu 5 jaar nuchter en ik ben zoooooo blij, dat ik dat achter mij heb gelaten. Ik voelde mij verloren in deze ‘zware’ wereld & dacht dat alcohol mij een oplossing bood! Nu weet ik dat dit een illusie was.

Waarom denk je dat zoveel mensen bang zijn om te stoppen met drinken? Vanuit ANGST! Ze hebben angst dat ze iets zullen achterlaten en/of iets zullen missen! Inderdaad ze hebben gelijk. Op het einde van artikel zal ik verklappen wat je achter zal laten …

Velen drinken alcohol in Belgie. Velen snappen mijn motivatie niet altijd om nuchter te blijven. Waarom niet af en toe eentje drinken vragen zij mij. Mag dit dan niet? Natuurlijk mag dat, maar ik WIL dat niet meer. Wat is mijn drive daarvoor? Nuchter leven is heel bewust leven & leren omgaan met het leven zonder je emoties te verdoven!

Stoppen met drinken gaat gepaard, met uw vrije tijd waarschijnlijk verdubbelen en die anders gaan opvullen. Het gaat over jezelf leren kennen, in vraag stellen, groeien, bijleren … Sinds 17 juli 2011 zijn onderstaande vragen die mij dagelijks/wekelijks bezighouden.

Als je stopt met drinken is er ergens iets in jou dat wakker wordt. Iets dat je jaren hebt verdoofd of genegeerd of liever schuil hebt gehouden … Jezelf, Je innerlijk kind, je passie, je licht, je ware zelf. Je noemt het maar, hoe je het wilt.…

Ik kan hier een artikel schrijven om je te overtuigen om geen alcohol te drinken, maar ik ben niet het type om mensen te overtuigen. Ik laat liever mensen keer nadenken over zichzelf & het leven. Doe jij mee & deel je je antwoordje op volgende vragen?

 • Stel dat je nog één week of één maand te leven zou hebben, wat zou je doen?
 • Hoe kan jij het best ontspannen?
 • Wat geeft jou energie?

Je mag hieronder in de reactiebox een antwoord plaatsen! Als je een reactie deelt, krijg je van mij via mail een cadeautje :).

Ahja, ik ging je nog verklappen wat je gaat achterlaten als je stopt met drinken:

 • katers
 • ruzies
 • agressief gedrag (verbaal of fysisch)
 • je minderwaardigheidsgevoel
 • uw wekelijkse verdoving
 • jouw illusionaire fun waarbij je de volgende dag niet meer wat je gedaan hebt
 • Je miserie ontstaan door alcohol
 • Een deel van je (zogezegde) vrienden
 • Je verwaarloosd zelfrespect
 • Je illusionaire zelf

Vind je dit artikel inspirerend, kom dan naar de lezing op 17 juli 2016, de dag dat ik 5 jaar alcoholvrij ben! Daar zal ik mijn 5 belangrijkste levenslessen delen met jullie! Voor ieder jaar dat ik nuchter ben, 1 levensles :).

Wanneer: Zondag 17 juli 2016. 

Lezing start om 20u-21u30, Welkom vanaf 19u30.
Daarna mogelijkheid voor hapje & drankje.

Waar:

Gildenhuis, Loofblommestraat 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem
Kostprijs: 25 € (inclusief 1 boek Michael Niclaus)
Inschrijven: mailen naar michael@debestebeslissing.be met hoeveel personen je komt.

Bekijk hier al mijn boeken

luxebox-programma