Hoofdstuk 1:   Welkom

 

Super alvast dat je dit boek hier zal lezen over je verslaving loslaten op basis van inzicht in plaats van op wilskracht.

 

Als je de titel leest zijn er verschillende mogelijkheden. Ofwel triggert het je en wil je die inzichten leren begrijpen. Ofwel kan er een bepaalde weerstand optreden omdat ik vertel dat een verslaving loslaten niet perse een gevecht moet zijn.

 

Voor die mensen die weerstand ondervinden is het enorm moeilijk om zich open te stellen voor een andere wijsheid en voor andere inzichten.

 

Het feit dat jij dit boek aan het lezen bent, betekent hoogstwaarschijnlijk dat jij daar wel voor openstaat.

 

Voor iemand die nog in dit gevecht zit, is het niet fijn te zien of te horen dat het anders kan. Dit impliceert namelijk dat die persoon dit misschien niet op de “juiste” manier doet.

 

Mijn doel van het schrijven van dit boek is dat je psychologisch verlost bent van je verslaving en dat je je bevrijd voelt en het ook bent en wordt!

 

Stel je open en laat je verrassen ☺.

 

In dit boek zal ik uitleggen wat het verschil hiertussen is en hoe je je verslaving kan aanpakken op een manier waardoor je niet meer hoeft te vechten tegen je verslaving.

1.1 Mijn missie

 

Doorheen de jaren heen heb ik enorm veel geleerd door verschillende ervaringen.

 

Ik voel het steeds aan als mijn missie om de zaken die ik leer in een boek te gieten zodat ik er andere mensen mee kan inspireren.

 

Het is een boek geschreven vanuit mijn eigen ervaringen waarbij de nadruk ligt op een verslaving, verslavingsvrij en nuchter leven, waarbij het weinig tot geen moeite kost om effectief in die nuchterheid te blijven.

 

Dit zal enkel lukken als je de zaken die ik uitleg echt zal toepassen en begrijpen.

 

Je zal inzicht moeten verwerven in hoe je zelf in het leven staat. Eens je inzicht krijgt in jezelf, zal het ook makkelijker worden om de verslaving los te laten. Ik wens je hierbij alvast heel, heel veel succes.

 

1.2 Titel van het boek?

 

Ik betrek graag mensen in het nemen van beslissingen. zo ook hier i.v.m. mijn boek zoals de titel of de cover. De titel is er ook gekomen via een goeie vriendin die mij de titel had voorgeschoteld:

 

‘Verslaving eindigt waar wijsheid begint’. Enkel wijsheid heb ik nog veranderd in inzicht. Dus merci, Erna :).

 

Er is een fantastische groep op facebook en die heet ‘de boekenjagers’. Ik heb die groep een paar jaar geleden leren kennen. Ik had een boek geschreven ‘Gered’ en zij hebben mij geholpen om dit boek mee te helpen verspreiden. Ik ben Veerle Nijs dus heel dankbaar voor haar hulp. (Ter info).

 

Dit is dus een heel leuke facebookgroep waar je veel over boeken te weten komt … Neem zeker een kijkje daar als je wilt.

 

Ik deed een ‘poll’ in de groep om te kijken welke titel zij goed zouden vinden en gaf verschillende opties.

‘Omdat ik het wil’

 

Wat mij vooral opviel is dat heel veel mensen fan waren van ‘Omdat ik het wil’. Maar dat is net wat ik niet wou …

Het feit dat die titel zo populair was, toonde voor mij aan dat er op dat moment echt nood was aan zo een boek.

 

Dus bij deze, je hebt het in je handen.

1.3 Cover van het boek

 

Jij hebt nu één van de 3 covers vast die ik heb laten maken.

 

Van elk zijn er nu 100 exemplaren in omloop.

 

Ik heb besloten 3 verschillende covers te laten maken omdat de visies heel verschillend waren.

 

De één vond die cover mooi, de ander was voor een gans ander concept en nog een ander voor nog ander concept.

 

Het leek mij zo jammer dat mensen boek niet zouden willen lezen omdat ‘de cover’ hen niet aanspreekt.

 

Daarom heb ik dus voor ieder wat wils. Ik probeer ook graag eens nieuwe dingen.

 

Ben jij blij met jouw cover? ☺. Ik hoop van wel.

1.4 Blijven boeken schrijven

 

Eén van mijn passies is mijn ervaringen delen met mensen en ‘de wereld’. Dit is het dertiende* boek dat ik in de wereld zet.

 

Ik heb er eerst vijf over alcohol geschreven, dan vijf over het leven zelf, dan één over mijn ontmoeting met Jezus en nu één over ‘verslavingen in het algemeen’.

(*Je kan de bibliografie achteraan in het boek vinden).

 

Aandacht!

 

Ik ga jouw leven niet veranderen met dit boek maar misschien wel mee in beweging zetten. Om bepaalde zaken in beweging te zetten wordt er van jou wel aandacht verwacht.

 

Aandacht is jouw energie ’100%’ focussen! Focussen op wat er zich in je leven afspeelt en er vanuit een volwassen, bewuste manier naar kijken. Dat is dus mijn verwachting naar jou toe.

 

Puzzel

 

Elk aspect dat ik zal aanhalen is belangrijk om de zaken nadien bij elkaar te leggen. Het leven is als een puzzel. De puzzelstukjes vallen doorheen het leven langzaam in elkaar.

Hopelijk kan dit boek een deel zijn van jouw puzzel.

 

Ik wil je hierbij ook meedelen dat ik niet de pretentie heb alle waarheid in pacht te hebben. Ik wil de zaken gewoon delen met jou.

 

Het kan zijn dat je met bepaalde thema’s niet akkoord bent. Dat is volledig ok, maar probeer je te richten op de hoofdstukken waar je wel iets aan hebt.

 

“Groei is altijd afhankelijk van integratie”

 

Je zal zien dat dit ook vooral een ‘werkboek’ is. Het is van ontzettend groot belang dat je de oefeningen in dit boek maakt en ze zeker niet uitstelt. Er is bewust plaats gelaten, dus vul dit in.

 

Je kan ook altijd een ‘extra boekje’ erbij nemen en daar alles invullen. Soort van dagboekschriftje dus. Niet iedereen maakt graag notities in een boek.

 

Maar ikzelf ben voorstander van het gewoon van de eerste keer in te vullen.

 

De bewustwording zit hem voornamelijk in het ervaren van de oefeningen. Als je verandering wil creëren, zal je in de actie moeten treden door aan jezelf te werken.

 

Eén grote tip voor alle oefeningen: Hoe gedetailleerder je ze maakt, hoe beter!

 

Inzicht in jezelf

 

Door meer te weten te komen over jezelf en wat er diep binnenin jou leeft, ben je beter in staat om de uitdagingen die op je pad komen het hoofd te bieden. Dus laten we doorheen dit boek onze kennis opbouwen en inzichten & wijsheid vergaren.