Op 17 juni 2013 nam ik de beste beslissing om te stoppen met alcohol te drinken. Na lang twijfelen nam ik contact op met Michael en tot op vandaag heb ik nog geen moment spijt gehad van die keuze.

DSC01263

Ik kwam in die periode net terug van een droomreis van 2,5 maanden door Australië en ik had daar toch wat meer gedronken dan mijn lichaam lief was. Ik voelde dat het tijd was om iets te veranderen want ik was de laatste tijd van een “goede”, “sociale” drinker in een ‘slechte’ drinker veranderd. Ik voelde dat mijn lichaam steeds sterker weerstand bood als ik nog maar eens iets van alcohol dronk en ik voelde me er ook echt niet goed meer bij als ik weer maar eens zat was. Ik kreeg ook fysieke klachten zoals aanhoudende keelpijn en moeite met slikken bij het eten door het overmatig alcoholgebruik, een duidelijk signaal van mijn lichaam dat ik moest veranderen.

Toen nam ik dus contact op met Michael na het zien van een filmpje van hem op facebook en zijn reportage op Koppen. Ik twijfelde enorm om de eerste stap te zetten maar uiteindelijk besliste ik toch om er gewoon voor te gaan en een afspraak met hem te maken.

Daar hebben we samen mijn overtuigingen rond alcohol en mijn alcoholgebruik in vraag gesteld en dat bracht me belangrijke inzichten die ik nooit meer zal vergeten. Zoals dat alcohol eigenlijk echt vergif is en het drinken van een nog niet eens zo grote hoeveelheid pure alcohol voldoende is om eraan te sterven! Ook hoe we van kleinsaf aan al zo geconditioneerd worden door onze omgeving en de maatschappij om alcohol leuk, lekker en gezellig te vinden deed me echt schrikken, plots zag ik overal de waarheid over alcohol in onze maatschappij.

Door het inzien dat alcohol een vergif is en dat het mij eigenlijk veel meer kwaad dan goed doet was het makkelijk om de keuze te maken te stoppen met de meest sociaal aanvaardbare drug op dit moment. Ook zijn audioprogramma heeft mij schitterende inzichten gegeven, echt een aanrader.

Uiteindelijk vind ik het drinken van alcohol voor mij een tijd- en geldverspilling. Sinds ik gestopt ben met drinken heb ik zoveel meer tijd, geld en energie ter beschikking om de dingen te doen die ik echt graag doe samen met mijn vriendin en mijn vrienden. Het is echt gek hoeveel meer geld je overhoudt op het einde van de maand door geen alcohol meer te drinken. Zo heb ik er nu opnieuw een inspirerende reis opzitten, dit keer naar New York, na dat ik ook al naar Tenerife was geweest met Michael. Dit is allemaal mogelijk door het geld dat ik nu uitspaar met niet te drinken. De ervaringen die ik nu nuchter meemaak zijn ook veel intenser en leuker dan toen ik nog dronk, toen herinnerde ik er me de helft niet meer van.

Daarnaast heb ik ook enorm veel over mezelf geleerd omdat ik aan de slag gegaan ben met mezelf. Na het stoppen met alcohol komen er meestal wel wat zaken naar boven en het is belangrijk dat je daar dan ook constructief mee aan de slag gaat en die zaken 1 voor 1 probeert op te lossen zodat ze definitief van de baan zijn of dat je ermee probeert te leven. Zo zul je ook effectief merken dat je leven een heel stuk makkelijker is zonder alcohol. Ik zeg vaak dat het leven 100 keer gemakkelijker is zonder alcohol en dat meen ik ook echt, en het is dubbel zo leuk ook!

Ik voel me beter dan ooit en heb het gevoel dat ik nog heel veel kan en ga bereiken in mijn leven, en ik ben ervan overtuigd dat geen alcohol drinken mij hierbij zeker zal helpen. Ik ben Michael heel dankbaar voor de steun en de waarheid die hij mij heeft doen inzien rond alcohol. Daarnaast heeft hij mij ook in de actie gezet om mijn doelen en dromen te realiseren.