Hey Michael,

3 jaar geleden ben ik door een helse periode gegaan. Zogenaamde “beste vrienden” hebben geprobeerd om mij slecht te maken, zwart te maken bij andere mensen, getracht mij alleen te zetten op de wereld, leugens gaan verspreiden over mezelf, enzoverder,…dingen dat ik totaal niet verwachtte van “beste vrienden”. Ik begreep niet waarom mensen dit deden, waarom, waarom,…

Ach ja dan nemen we maar een glaasje wijn of cava, probeer die dingen te vergeten, probeer er niet aan te denken, dat glaasje wijn of bubbels zal je wel helpen. Uiteraard bleef het niet bij 1 glaasje, maar snel werden er het al 2 of 3 of oeps de fles is leeg…

Maar op die moment waren wel al je zorgen verdwenen, tot de dag nadien…die fameuze verwachtte kater…men zei altijd neem een dafalgan en drink een halve liter water voor het slapen, en weg is de kater!,maar niets was minder waar…en daar waren de problemen terug, helaas…

Tot op een dag, nu ongeveer 2 jaar geleden dat je beseft dat dit geen leven is, en je toch wel een oplossing moet gaan zoeken voor je “probleem”, want dat is het effectief geweest voor mij op dat moment, ik was een emotionele drinker, het trachten wegdrinken van je emoties…

Ik ben dan beginnen zoeken op het internet, en ben dan zo bij Michael “De Beste Beslissing” terecht gekomen. We zijn even oud en ik dacht als hij dit kan dan kan ik dit ook.

Michael heeft me dan onmiddellijk geantwoord en mij zijn You Tube filmpjes doorgestuurd. Ik ben daar beginnen naar te kijken en heb ze allemaal aan één stuk door achter elkaar bekeken. Ik herkende mezelf zo hard in zijn verhaal, waardoor ik snel door had, van dit moet gedaan zijn, dit moet stoppen.

Ik heb mezelf dan ook overhaald om me in te schrijven voor zijn one 2 one coaching. Met een heel klein hartje ben ik toen bij hem toegekomen.

Ik had schrik voor de reactie, wie hij ging zijn, wat er ging gebeuren,… uiteindelijk leek het of ik hem al jaren kende. Het gesprek verliep zeer vlot…

Michael had me zijn eerste boeken meegegeven om te lezen. Toen ik naar huis ging dacht ik van “en nu?”, helemaal geen druppel alcohol meer? Ach heel af en toe moet dit toch wel nog kunnen? Of niet… Ik heb me toen die vrijdagavond nog eens heel goed laten gaan.

Geloven jullie in faith? Ik wel…Michael heeft zich de laatste keer laten gaan op 16 juli 2011…Dit is de dag waarop ikzelf 26 jaar werd. De verjaardag van mijn toenmalige zogenaamde beste vriendin dat mijn leven heeft proberen te verzuren, was 03 oktober 1985. Michael heeft gezorgd voor de grote positieve ommekeer in mijn leven, geboortedatum 03 oktober 1985. Geloof het of niet, deze verschillende data ben ik pas nadien te weten gekomen…dit alleen heeft mij nog meer doen geloven!

Op 27 januari 2018 heb ik dan de beste beslissing genomen. Ik had mij voorgenomen toen, we gaan dit proberen, en we zien wel hoever we gaan komen. Ik had mij ook een ander doel voor ogen gesteld. Niemand geloofde dat ik dit ging volhouden, dus zei ik tegen mezelf, dag 100 zonder alcohol is dag 1 zonder sigaretten.

We zijn nu bijna 27 januari 2020, wat wil zeggen 2 jaar zonder alcohol en dus bijna 2 jaar zonder sigaretten.

Mensen stellen mij dikwijls de vraag, waarom drink jij niets meer, ook niet 1 glaasje? Dan is mijn antwoord, ach ja waarom denk ik dan? Er zijn genoeg alternatieven om geen alcohol te hoeven drinken.

Ik heb ook nooit aan de mensen rond mij gevraagd om hetzelfde te doen dan mij…het enige wat ik wel heb gevraagd is begrip en hoe raar het ook mogen klinken, in het begin krijg je dit niet, maar na een tijdje begrijpen de mensen mijn keuze en zijn ze eigenlijk zelf jaloers op mij geworden. Dit alleen en de steun van de echte vrienden rondom mij, doen er mij alleen maar aan herinneren dat alcohol echt niet meer hoeft voor mij.

Ik ben wie ik ben, ik ben terug de Marijke wie ik altijd geweest was, voor die helse periode was. Dat is voor mij het voornaamste. Ik ben hier veel sterker uitgekomen, maar vooral het belangrijkste is dat ik heel veel heb geleerd over mezelf!

Ik sluit graag mijn getuigenis af met een quote dat ik in één van Michaels boeken ben tegengekomen en dewelke ik heb laten tatoeëren op mijn arm, omdat hij mij zoveel heeft geholpen, elke dag opnieuw…

“If you lose, don’t lose the lesson”

Veel succes!

Marijke