Dagelijks zie een 50tal jongeren. Jongeren, zijn op zoek, op zoek, naar het leven, op zoek naar geluk? Op zoek naar rust? Op zoek naar ‘erbij horen’? Vooral opp zoek naar zichzelf? Ik zie vooral jongeren, maar ik ben er vrij zeker van dat dit voor volwassenen/ouders net hetzelfde is.

In onze huidige samenleving hebben we niet echt de gewoonte om tijd voor onszelf te nemen, om even stil te staan bij onszelf. Ik moet eerlijk bekennen, ik vind dat ook niet altijd zo makkelijk. We worden zo snel (af)geleid door de verwachting van mensen, maar misschien vooral ons eigen verwachtingen.

Dat is bijzonder belangrijk. Daarom vertrek ik zelf voor paar weken naar Indonesie, Ubud. Puur om daar te gaan rusten, te genieten, gezond te eten & yoga te doen. Pure rust, en alles eventjes te laten zijn & om wat zaken los te laten & te integreren. Dat is voor mij meer dan nodig!

In 2014 ben ik ook naar Bali geweest en dit heeft mij ook getransformeerd als mens. Toen ik onlangs op coaching was bij een zeer interessante vrouw (Ineke Van Lint) vertelde ze mij over het volgende teken (Infinity). 1382431390_infinity symbol

Ze vertelde mij dat er de ying en yang kant is. De meeste mensen kennen mij van de Yang kant, de actie, maar het is van ontzettend groot belang dat die twee kanten in balans blijven. Ik voel dat ik heel veel gedaan heb de voorbije jaren (+/- een 600 tal lezingen,), wat fantastisch is, maar het is tijd voor de ying nu, de integratie van de zaken die ik geleerd en gedaan heb … Daar gaan vele mensen de mist in. Het is zo belangrijk jouzelf de tijd te gunnen de zaken te laten ‘zakken’.

Je kan zeer veel kennis opbouwen in het leven, maar zonder de toepassing ervan blijft dit kennis. Indien je het integreert in je leven heb je levenswijsheid. Ik wil dit artikel met je delen, omdat ik het zo belangrijk vind, dat jij ook eens aan jezelf denkt!

Laat de excuses achterwege & stel jezelf eens de vraag? Geniet jij in dit leven? Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Neem jij genoeg rust? Heb je tijd om de kennis te laten integreren? Het leven is een geschenk, hoe ga jij met dit geschenk om?

Neem even de tijd om over die vragen na te denken …. Neem gewoon eens tijd voor jezelf. Mijn agenda staat ook volgepland tot eind mei, maar door mijzelf te verplichten begin mei te vertrekken naar Bali, verplicht ik mezelf om te rusten & anders te redeneren zodat de rest van mijn lezingen ook tot een goed einde worden gebracht (Daarom gaan er komende maanden verschillende mensen die taak op zich nemen, ook ex-alcoholverslaafden die hun verhaal willen delen).

De reden dat ik ben beginnen nadenken over al deze vragen was devolgende vraag enkele weken geleden: “Stel dat ik nog 1 maand zou leven zou ik nog iedere dag zo lezingen geven?” Mijn antwoord was voor de eerste keer in 3 jaar “nee”!

Dat is een teken dat we even onszelf in vraag moeten stelen, eens moeten nadenken! Als een ontspanning een inspanning wordt, is het teken om even stil te staan bij jezelf :)! Dat heb ik dus gedaan? Durf jij dit ook te doen & even stil te staan bij jezelf?