Michaël Niclaus

Na bijna 10 jaar ervaring heb ik een succesvolle manier ontwikkeld om  te stoppen met drinken.

Een eerste stap zetten naar een andere kijk op drinken is niet eenvoudig. Dat weet ik zelf heel goed, uit eigen ervaring. Maar ik weet ook hoe je kan werken aan jezelf om beter om te gaan met alcohol. Ik ben er zelf het levende bewijs van.

Samen met jou kijk ik heel graag naar een persoonlijke aanpak. We gaan op maat een traject aan en ik volg je op. Als coach is het mijn doel om jou een andere kijk te bezorgen door te werken aan jouw individuele situatie. Dat doen we samen. We gaan op zoek naar hoe we je kunnen helpen om de knop om te draaien.

72% blijft nuchter

Na een traject met
individuele coaching

100% beveelt me aan

Na een traject met
individuele coaching

400+ personen

Hebben de coaching
al gevolgd

Wat is een nuchter leven jou waard?
Vele mensen vertellen mij dat coaching/therapie geld ‘kost’.

Echter, het is belangrijk om in te zien, dat tijd, energie & geld aan jezelf geven géén kost maar een investering is.

Als je met een coachingtraject levenslang in jezelf investeert heb je al na paar maanden voorgoed je investering terug en daarboven op nog een nieuw leven!

De gemiddelde mens die bij mij op coaching komt bespaart hem tussen 25.000-100.000 euro in zijn leven.

Ook ik heb enorm veel geïnvesteerd in mezelf en heeft mij gebracht tot waar ik vandaag sta, namelijk meer 10 jaar gelukkig nuchter en ongelooflijk blij met mijn leven en heel veel ervaring …

Waarom een coachingstraject?!

Vroeger deed ik losse afspraken, maar ik merk dat opvolging cruciaal is en wil daar op inspelen. Als alles goed gaat hebben mensen de neiging om het vanzelfsprekend te vinden. Doordat we lang met elkaar aan de slag gaan, blijft de focus er!

Ik zeg nu ook al proficiat aan jou, omdat het mijn schatting is dat er ongeveer 1 op 10.000 mensen iets aan hun probleem willen doen! Ik heb 5 jaar alleen geprobeerd om te stoppen met drinken, toen ik hulp ben aanvaarden is het allemaal veel beter gegaan!

In de coaching gaan we veel dieper in op de overtuigingen van alcohol. Want sinds onze geboorte nemen we zaken aan rond alcohol, maar we staan daar heel weinig bij stil. Kloppen deze wel?

In mijn therapie/coachingtraject zijn er 3 mogelijke trajecten met resp 6 – 10 – 15 sessies. De reden dat ik met trajecten werk is omdat de succesratio veel hoger ligt.

Het 3 maanden traject met 6 sessies, wekelijks contactmoment en toegang tot het online videoplatform gedurende 3 maanden
Het 6 maanden traject met 12 sessies, wekelijks contactmoment en toegang tot het online videoplatform gedurende 6 maanden
Het 12 maanden traject met 20 sessies, wekelijks contactmoment en toegang tot het online videoplatform gedurende 12 maanden
De eerste sessie keer duurt sowieso 90 minuten.
De volgende afspraken zijn telkens 75-90 min.
Na 2 weken volgt de tweede afspraak. De derde keer spreken we af na 1 maand.
De 4de keer is na 2 maand en zo verder.

Opvolging, nazorg is CRUCIAAL
Na de eerste 6 sessies zal jouw goesting naar alcohol al grotendeels verdwenen zijn. Het traject bestaat uit de gesprekken, bellen, via berichten, via WhatsApp (sms), via mail. …Je wordt opgevolgd door mij & je zal oefeningen maken. Je kan ook naar groepsbijeenkomsten komen waar we praten over alcohol, het leven, andere uitdagingen…

Ik weet hoe je kan stoppen met drinken, aangezien ik het dagelijks leef. Ik ben ondertussen al bijna 10 jaar zeer gelukkig nuchter! (Sinds 17/07/2011 alcoholvrij)

De sessies zijn individueel en gaan door op volgend adres:

– Ter Ham 3, 9070 Heusden (bij mij thuis)
– Nevelse Warande 6, 9830 Latem (op kantoor)
– Drift 9, Wenduine
– Dit kan ook via skype/facetime

Vele mensen weten niet goed waarom ze precies drinken en tijdens de sessies gaan we dit eens grondig onderzoeken … Vaak is het bevrijdend ‘de oorzaak’ te vinden.
De mensen die alcoholvrij zijn, zijn de mensen die doen wat ik zelf ook gedaan heb, en nog steeds elke dag doe (al 11 jaar lang), en dat vergroot de kans op jouw nuchterschap aanzienlijk.

Klaar om samen de beste beslissing te nemen?

Deze mail kreeg ik jammer genoeg van iemand die NIET de beste beslissing maakte:

“Dag Michael,

Eigenlijk kan je mijn verhaal gebruiken voor velen te stimuleren om toch de stap te nemen,…

Ondertussen gescheiden en week om week mijn kindjes.De week dat de kindjes er niet zijn,is rampzalig op gebied van drank.De verveling en het gemis is dan enorm en dan steek ik me daarin weg,dat resulteert dan ook weer op slechtere prestaties op het werk,fysische beperkingen,burn-out gehad,…

Op vlak van relaties lukt al zeker niks gezien niemand er echt op zit te wachten om iemand die steeds “onnuchter”rondloopt te omarmen.

Als ik dan alleen ben en gedronken heb,durf ik ook online te gokken met als gevolg dat er eind de maand nog meer miserie is.

Al paar keer de moed verloren en veel donkere gedachten al gehad.

Vele keren smorgens al gezegd dat het nu moet stoppen (ook omdat ik me totaal niet goed voelde),maar tegen de avond is het dan wat beter en zijn we weer vertrokken hé.

Eens een hele week geen alcohol gedronken en ik voelde mij perfect,maar ja,het duiveltje in mij heeft dan weer eens gewonnen door een tegenslag te verwerken met alcohol.”

All-In

(12 maanden opvolging)

 • 10 boeken inbegrepen (250 euro), en
 • 12 maanden toegang tot het videoplatform,
 • wekelijks contactmoment en
 • 20 individuele sessies

5000 euro

Start vandaag!

Ik ga ervoor

(6 maanden opvolging)

 • 10 boeken inbegrepen (250 euro), en
 • 6 maanden toegang tot het videoplatform,
 • wekelijks contactmoment en
 • 12 individuele sessies

3500 euro

Start vandaag!

Ik wil eens proeven

(3 maanden opvolging)

 • 10 boeken inbegrepen (250 euro), en
 • 3 maanden toegang tot het videoplatform,
 • wekelijks contactmoment en
 • 6 individuele sessies

2000 euro

Start vandaag!