CHAMPAGNE!!!! Ooooollez! Binnenkort is het namelijk mijn jubileum.

sparkling-champagne-popping-corkHet is 5 jaar geleden, dat ik ‘de beste beslissing’ genomen heb in mijn leven. Aaah, oei, ik schreef ‘champagne’ … Dat is wat de maatschappij ons voorschrijft, als we iets te vieren hebben. Bij mij zal het eerder thee zijn wat die avond zal vloeien, want mijn ‘beste beslissing’ was om te stoppen met alcohol. Jij kan trouwens die avond met mij meevieren & thee tje komen drinken!

Ik wil je in dit artikel vertellen waarom ik eigenlijk nuchter wil blijven & waarom vele mensen dit niet willen :). Mensen denken vaak dat nuchter zijn een opgave is. Ik dacht dat ook vroeger, telkens wanneer ik mij toch zo’n 3 maal per week laveloos dronk. Maar dat is echt veranderd, voor mij is het een geschenk om nuchter te zijn. Ik gun het mezelf om Michael te mogen zijn in dit leven en om mij te kunnen ontplooien tot de persoon wie ik wil zijn.

Als kind hebben we het allemaal lastig, worden we afgewezen, voelen we ons gefrustreerd. Onze kindertijd is een zware tijd ook al ontkennen veel mensen dat: We willen gezien, begrepen, geliefd zijn. Dat verlangen dragen we heel lang mee … Velen voor altijd. Alice Miller heeft daar een fantastisch boek over geschreven ‘Het drama van het begaafde kind’.

A Neglected lonely child leaning at the wall

 

2e7acf3

De leegte die we voelen, kunnen we niet vullen en het makkelijkste middel om van die leegte te vluchten is alcohol. Voor mij was dat niet anders. Ik ben iemand die veel aandacht nodig heeft, voelde mij vaak onbegrepen, voelde mij anders. Toen ik een jaar of 14 was, werd mijn roepnaam op de voetbal ‘Nixclaus’. Geloof mij, op die momenten was ik liever niet geboren, was ik liever dood, en ik weet dat ik niet alleen ben met die gedachten. Zijn wij daarom op deze wereld gekomen? Om zo te lijden? Dat heb ik inderdaad lang gedacht.

Door te stoppen met drinken ben ik mijn logisch verstand weer beginnen gebruiken. Door de maatschappij, media, televisie krijgen we vaak één bepaalde kijk op gebeurtenissen, op het leven, en we denken jammer genoeg weinig verder na. Door te stoppen met drinken ben ik beginnen nadenken over mezelf en het leven. Vragen als: “Wat is mijn doel in mijn leven” & “Stel dat ik nog 1 maand zou leven wat zou ik nog willen doen?” waren vragen waarover ik besloot na te denken en te beantwoorden. Het zelfontwikkelingsproces was begonnen.

Ik begon zowaar te studeren, te lezen, te schrijven … Zaken die ik jarenlang verplicht moest doen op school, die ik met tegenzin deed, begon ik nu spontaan te doen. Ik werd een ‘semi-nerd’ en verslond op 5 jaar tijd een 300-tal boeken. Heerlijk gewoon om kennis te vergaren, want daar wringt bij velen het schoentje. Wij zijn zo ongelooflijk onwetend, niet enkel over alcohol, over vanalles …

Ik dacht vroeger dat het leven een strijd was, een gevecht, een lijdensweg. Door meer te leren over het leven en mezelf ben ik het spel “het leven” beginnen spelen. Buddha zegt: “Al het lijden komt uit onwetendheid”. Dat is mijn slagzin in het leven. We hebben, creëeren zoveel pijn omdat we niet beter weten & niet weten hoe we ons uit dit lijden moeten/kunnen verlossen.

Hierbij geef ik de methodes om zaken in het leven los te laten of te aanvaarden:
– Wil je stoppen met drinken, lees minstens 5 boeken rond alcohol! (Ik heb er toevallig een paar geschreven 🙂 )
– Wil je meer geld verdienen, lees minstens 5 boeken rond geld! (Rijke Pa, Arme pa is TOPboek)
– Wil je stoppen met roken, lees minstens 5 boeken rond roken! (Allen Carr: Stoppen met roken)
Ik denk dat je het plaatje snapt …

luxebox

Vind je dit artikel inspirerend, kom dan naar mijn lezing op 17 juli 2016, de dag dat ik 5 jaar alcoholvrij ben! Daar zal ik mijn 5 belangrijkste levenslessen delen met jullie! Voor ieder jaar dat ik nuchter ben, 1 levensles :).

Wanneer:
17 juli 2016.
Lezing start om 20u-21u30, Welkom vanaf 19u30.
Daarna mogelijkheid voor hapje & drankje.
Waar:
Gildenhuis, Loofblommestraat 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem
Kostprijs: 25 € (inclusief 1 boek Michael Niclaus)
Inschrijven: mailen naar michael@debestebeslissing.be met hoeveel personen je komt.
Betalen via overschrijving (Bankrekening BE 36 3631 1063 2681 met vermelding lezing 17 juli) of aan de kassa! Hier vind je het facebookevenement

Mich quote 9 antwoorden binnen jezelf