Ga hier naar de website van de Nationale Alcoholvrije Dag

Als ik praat over de “Nationale Alcoholvrije Dag” of zet er iets van op Facebook, reageren mensen op verschillende manieren. Eerst en vooral heb je de mensen die dit een fantastisch initiatief vinden, maar dat is de minderheid :). Andere reageren eerder zoiets als: Hu? Een alcoholvrije dag? “Waarom is dat goed?”, “Waarvoor dient dat?”. Mensen hebben dit nog niet vaak gehoord, en in het algemeen als we nog iets niet kennen (onwetendheid), hebben we de neiging om dit weg te lachen … Denk maar aan Christopher Columbus als hij vertelde dat de wereld rond was 🙂 …

Waarom nu die alcoholvrije dag?

Met de vzw van ‘De Beste Beslissing’ willen we de maatschappij eens één dag laten stilstaan bij hun alcoholgebruik. Totaal niet oordelend, gewoon even stilstaan bij jezelf. Het is ons doel om elke Belg die dag nuchter te houden. “Challenge Accepted”.

Is dit een utopie? Misschien wel, maar ik geloof dat op een dag, dit wel mogelijk is. Kijk maar hoe roken op een paar jaar tijd van ‘sociaal & gezellig’ naar bijna ‘marginaal’ is getransformeerd … 20 jaar geleden waren reclame over roken & gesprekken met een peukje in de hand in televisieseries heel normaal, nu is dit uit den boze. Stel je maar eens voor dat ‘een harddrug’ als alcohol reclame zou maken op televisie of dat die harddrug een voetbalcompetitie zou sponsoren?? “Ahja, dat gebeurt”.

Het alcoholvrij evenement die dag

Mensen vragen aan mij: “Je organiseert daarover zelf een evenement?” Net hetzelfde als hierboven, sommigen vinden dit fantastisch, andere vinden dat wat minder. Reacties als: “Ja , maar daar ga ik niet naartoe ze”, “ik heb geen alcoholprobleem ze, dat is niets voor mij “. Sommigen voelen zich al aangevallen dat zelf zo een dag bestaat … Ja, maar ik heb geen probleem hoor, dat is één van de eerste argumenten dat mensen gebruiken om zeker niet naar die dag te komen, terwijl dit zelf onze bedoeling ook niet is …

Wat is dan onze bedoeling?

Het is onze bedoeling van die dag is om mensen te laten nadenken over hun alcoholgebruik en via het evenement willen we mensen eens op een andere manier laten genieten van een dag & avond. Overdag vinden we dit normaal dat we niet drinken, maar ’s avonds ‘moet’ er een glaasje wijn bij zijn om te ontspannen. Ik geloof dit niet. Ik geloof dat we ons als mensen zeer goed kunnen amuseren op een nuchtere manier. Daarom dat die alcoholvrije dag bestaat.

Ik organiseer ook alcoholvrije weekends … Reacties zijn ook zeer grappig. Ik ben zo vrij geweest om een screenshot te nemen van de reacties … Toch , binnen paar jaar denk ik, eenmaal het in ons bewustzijn als mens gevestigd is, zullen mensen het normaal vinden om te genieten zonder alcohol :).

Voor wie is dit evenement?

Wil jij genieten op een leuke, nuchtere manier, dan is die dag & avond voor jou. Los van het feit of je een alcoholprobleem hebt, of je wel drinkt, of niet drinkt. Het is voor iedereen die openstaat voor nieuwe zaken, nieuwe manier van denken, nieuwe manier van leven … Je hoeft dus geen alcoholprobleem te hebben ofzo. Sta je open voor nieuwe zaken in het leven, om bij te leren, om het leven op een andere manier te ervaren dan is die dag voor jou. Gans de dag zal er ook superlekkere thee geserveerd worden (www.eeva.today)

Het leven is ervaren

Het leven is echt zo leuk, zonder alcohol, we kunnen zoveel doen, maar we exploreren onze mogelijkheden niet. Ontspanning, gezelligheid, amusement gaat onmiddellijk gepaard met alcohol & en dat is jammer.

Binnenkort zal er ook een alcoholvrije retraite zijn naar Bali. Wordt ook wel fun hoor …

Waar gaat dit top evenement door?

Maaltebruggekasteel
9000 Gent
Kortrijkse steenweg 1023

Ga hier naar de website van de Nationale Alcoholvrije Dag

Het programma zal er als volgt uitzien (kan nog gewijzigd worden)

Er zullen 3 hoofdblokken zijn

Smorgens (vooral voor Zorgsector, verenigingen, ouderraad, scholen, Clb’s)

10u – 10u45 Lezing
11u – 12u30 Workshop

PAUZE – & middageten

Smiddags

13u30 – 14u15 Lezing
14u30 – 16u Workshop

WAFELS

AFTER WORK PARTY

Ga hier naar de website van de Nationale Alcoholvrije Dag

 

Coaching 1 op 1

Als je geïnteresseerd bent in coaching, beginnen we altijd met een kennismakingssessie. Deze sessie kan 1 uur of 100 minuten duren. Een sessie van 1 uur kan online plaatsvinden. Kies je voor een sessie van 100 minuten, dan kan deze zowel online als persoonlijk bij mij plaatsvinden, wat altijd een aangename ervaring is.