Coachingweekend: Nuchter leren omgaan met het leven (4 dagen van verandering)
28-29-30-31 Maart

Het doel van dit weekend is om mensen op een andere manier naar alcohol te laten kijken, zodat je bewustzijn omtrent deze materie groeit.

Er bestaat tot op heden nog zeer veel onwetendheid omtrent alcohol. Via eenvoudige oefeningen zet ik jou op weg om je bewust te worden van de patronen die aan de grondslag liggen van verslavingen en kan dit jou ondersteunen om bewuster met alcohol om te gaan.

Wil je alcohol of het leven beter begrijpen dan is het essentieel dat je meer kennis opdoet

Vele mensen kampen met problemen. Ikzelf ben ondertussen al 7 jaar alcoholvrij en heb al ontzetten veel geleerd in mijn nuchter leven. Via gerichte oefeningen, coaching, ervaringen, gaan we onze overtuigingen over alcohol & het leven in vraag stellen en zo werken aan een nuchterder leven. Het wordt een interessant, leerrijk weekend.

Wil je ook meer in contact komen met je diepere gevoelens. Dan is dit de kans! Twijfel niet.
Stefanie Claerbout zal meezijn om Yoga en Meditatie te geven. Zij heeft al jaren ervaring met beweging en dans.
Nelis De Pessemier zal meegaan om dieper in te gaan op sommige ‘onderliggende problemen’. Hij is psycholoog en ’emdr’specialist. Elke persoon zal ook individueel met hem in gesprek kunnen gaan.

 

Dat weekend zal je het volgende leren:

Zowel uit eigen ervaring als via mijn werk als alcoholconsulent werd duidelijk dat er nood was aan een workshop over hoe je succesvol nuchter kan blijven of kan stoppen met drinken.
Er zijn veel mensen die stoppen met drinken, een grote stap die veel respect verdient. De nazorg is echter complex. Het is niet eenvoudig om als een paria behandeld te worden omdat je niet langer gezellig een glas meedrinkt.
De bijna constante drang om jezelf te verantwoorden kan loodzwaar wegen en in sommige gevallen zelfs leiden tot isolement. Iedereen kent moeilijke momenten en wordt geconfronteerd met verraderlijke valkuilen.
In deze workshop heb ik tal van ‘tips en tricks’ aangereikt om daarmee om te gaan

Mijn ervaring leert me dat pure wilskracht alleen niet voldoende is om te stoppen met drinken. Nuchter en aandachtig luisteren en jezelf openstellen voor nieuwe input is van cruciaal belang om een verandering op diep niveau te kunnen bewerkstelligen.

Bewust omgaan met alcohol door je overtuigingen en jezelf in vraag te stellen echter, pakt de oorzaak aan, zodat je met grote kans op slagen veelvuldig alcoholgebruik grondig met wortel en alle bijwortels kan uitroeien.

Dit weekend is geschikt voor mensen die :
– willen stoppen met drinken
– 
al gestopt zijn
– nuchter willen blijven
– bewuster willen leven
– het beu zijn om katers te hebben
– het gevoel hebben dat ze niet alles uit het leven halen
– openstaan voor groei & willen bijleren.

PROGRAMMA
(Kan nog lichtjes aangepast worden ook)

donderdag 28 maart

10.30u – 12u00 : aankomst, tijd om valiezen in kamers te zetten en huis + omgeving te bewonderen.

12.00u: overheerlijke lunch.

14u – 17u: welkomstwoordje + kennismaking + info coachingweekend 

17u: vrije tijd 

19.00u: Dinner

vrijdag 29 maart

08u00-09u00:Ontbijt

09u00-10u00: Yoga/mediatie/chiquong

10u- 12u30: coaching in groep/oefeningen

13u00-14u30: lunch

14u30 tot 17u: Ontspanning

17u-19u00: Coaching

20u00: dinner

zaterdag 30 maart

08u30-10u00:Ontbijt

10u- 12u30: Wandeltocht + Yoga

12u30-13u30: lunch

13u30 tot 16u: Ontspanning

16u-18u30: Coaching

20u00: dinner

Zondag 31 maart

08u00-09u00:Ontbijt

09u00-10u00: Yoga/mediatie/chiquong

10u30 – 12u30: afsluiten weekend

13u : afsluitmaaltijd samen

Welke investering vraagt dit weekend van jou?

Eénpersoonskamer: 1444€

Gedeelde kamer: 1111€

3 Overnachtingen, 10 uur coaching, 8 gezonde maaltijden
9 boeken en het audioprogramma (waarde= 199 €)
Je krijg ook het videoprogramma cadeau (waarde= 379€)

Je inschrijving is pas definitief als je het bedrag hebt overgeschreven op volgend nummer:

met vermelding (coachingweekend)

BVBA SuenoVida
IBAN  BE36 3631 1063 2681


BIC   BBRUBEBB

Indien je je wilt inschrijven gelieve een mail te sturen naar michael@debestebeslissing.be

ADRES: Wordt later bekend gemaakt

Wie is Michael Niclaus?

Op 17 juli 2011 is hij gestopt met drinken van alcohol. Deze mijlpaal betekende de start van een gloednieuwe weg die hij tot hiertoe heeft afgelegd. Hij schreef al zeven boeken over zijn ervaringen, en over hoe jij zelf kan stoppen met drinken (of omgaan met iemand die drinkt). Hij geeft lezingen en begeleidt mensen individueel rond hun gebruik van alcohol. Hij kwam al meermaals op televisie om zijn missie te verspreiden. De eerste keer was in koppen met een reportage. Daarna was hij gastspreker in onder andere Reyers Laat, Ter Zake en Cafe Corsari. Van zijn boek ‘De druppel ‘zijn er al 30.000 in omloop en dat stijgt iedere dag. Hij hielp al honderden mensen om anders naar alcohol te kijken en zelf te stoppen met drinken.

Ik was al te zien in:

GETUIGENISSEN

Ik wist al lang van mezelf dat mijn alcohol gebruik veel te veel was. Na verschillende dokters bezoeken en contacten met verenigingen durfde ik de stap niet zetten uit schrik dat iemand mij zou kennen, dus bleef ik altijd weer onderaan de trap ,al wist ik ook heel goed dat iedereen daar met hetzelfde probleem zat durfde ik niet te gaan. Ik had het verhaal van Michael zijn beste beslissing gelezen in goed gevoel en in de krant, en meermaals gelezen. Op zaterdag 6 jullie was het nu echt wel teveel geweest. Op zondag na het werk heb ik zonder angst of twijfel zijn website bezocht, een afspraak gemaakt ,het maakte mij opeens niets meer uit wie daar nog zou zijn, en op 9 juli waren we vertrokken. De eerste ontmoeting was direct geruststellend in de tuin . Door Michael zijn steun zie je in dat het geen zin heeft en dat er zonder die alcohol een beter leven is en ook alles kan opgelost worden ,en zo zijn we al vier maand verder. Waarvoor ik hem echt dankbaar ben, en altijd zal blijven.

— ERIC

Ik had als jonge dertigster reeds van in mijn jeugd het gevoel dat ik een alcoholprobleem had maar de stap zetten, lukte me nooit. Het vergt heel veel moed, energie, durf en lef om je eigen gebruik op een kritische manier te bekijken, in te zien dat het fout zit, dat toe te geven en om uiteindelijk de eerste stap te zetten. Maar als je volhoudt, loont dat op het einde van de rit. Het goede aan de hulp van Michael vind ik, is dat hij alle stappen die hij voorstelt, zelf gezet heeft in zijn eigen proces om van zijn verslaving af te komen. 

— JASPER

Ik was vorig jaar al eens 6mnd gestopt met drinken… na een periode van een jaar opnieuw te drinken voelde ik m’n focus en creatieviteit weer afnemen… Ik verlangde terug naar de energie die ik in m’n alcoholvrije periode had! Toen ik de energieke ervaringsdeskundige ‘Michael’ op koppen zag wist ik dat hij me dat extra duwtje kon geven! En effectief al na het 2e gesprek was ik terug nuchter… Ik ben terug energiek, gefocust, creatief,… Ik nam de beste beslissing! 

— SOFIE