fbpx
0

DagWorkshop ‘Verander je kijk op alcohol’

Doel van de workshop?

Het doel van dit evenement is om mensen op een andere manier naar alcohol te laten kijken, zodat je bewustzijn omtrent deze materie groeit. Er bestaat tot op heden nog zeer veel onwetendheid omtrent alcohol. Via eenvoudige oefeningen zet ik jou op weg om je bewust te worden van de patronen die aan de grondslag liggen van verslavingen en kan dit jou ondersteunen om bewuster met alcohol om te gaan. Wil je alcohol of het leven beter begrijpen dan is het essentieel dat je meer kennis opdoet. Je kan het leven vergelijken met een spel met heel wat spelregels. Het lijkt onbegonnen werk om al die spelregels te kennen en te begrijpen. Het staat wel vast dat hoe beter je de regels over een bepaald aspect van het leven kent, hoe beter je bepaalde zaken kan plaatsen.

In deze workshop zullen we vooral ingaan op de overtuigingen van alcohol. Je zult zien dat als je stopt of anders naar alcohol kijkt, je ook anders door het leven zult gaan.

Wie is Michael Niclaus?

Op 17 juli 2011 is hij gestopt met drinken van alcohol. Deze mijlpaal betekende de start van een gloednieuwe weg die hij tot hiertoe heeft afgelegd. Hij schreef al zeven boeken over zijn ervaringen, en over hoe jij zelf kan stoppen met drinken (of omgaan met iemand die drinkt). Hij geeft lezingen en begeleidt mensen individueel rond hun gebruik van alcohol. Hij kwam al meermaals op televisie om zijn missie te verspreiden. De eerste keer was in koppen met een reportage. Daarna was hij gastspreker in onder andere Reyers Laat, Ter Zake en Cafe Corsari.
Van zijn boek ‘De druppel ‘zijn er al 30.000 in omloop en dat stijgt iedere dag. Hij hielp al honderden mensen om anders naar alcohol te kijken en zelf te stoppen met drinken.

Wanneer heb je een probleem?

We kennen allemaal het ‘klassieke’ beeld van een alcoholverslaafde: vervuild, alles kwijtgeraakt, leven op straat, stomdronken in de goot beland. Dat beeld klopt niet. Uiteraard zijn er zo’n mensen en die heb-ben ontegensprekelijk een alcoholprobleem, maar zij zijn in de minderheid. Er zijn veel meer mensen met een alcoholprobleem aan wie je dat amper of zelfs niet merkt. Heel wat mensen zijn af en toe dronken. Zijn die dan allemaal verslaafd?

De zoektocht naar het antwoord leidt tot een massa aan uiteenlopende informatie.

Mijn visie rond verslaving is heel eenvoudig. Je bent verslaafd als je begint te drinken en niet meer kan stoppen, als je de controle over jezelf verliest. Of je dat nu elke dag doet of slechts één keer per week. Je zal mij nooit over iemand horen zeggen dat die verslaafd is of een probleem heeft. Dat kan enkel de persoon zelf.

Het is ook een kwestie van perceptie. Ik heb als alcoholcoach mensen gesproken die in de tijdspanne van een week op één avond vier wijntjes nuttigen en van zichzelf vinden dat ze een alcoholprobleem hebben. Vrienden van mij drinken 30-40 pinten per week en zijn zich van geen kwaad bewust. Dat stemt tot nadenken, niet?

Zwart op wit neergeschreven

Vaak beseffen we niet welke tol alcohol reeds heeft opgeëist. Wanneer we dit zwart op wit neerschrijven, begint het besef door te sijpelen dat er meer aan de hand is dan je op het eerste zicht waarneemt.

Na de workshop zullen enkele van je huidige overtuigingen rond alcohol geen grond van bestaan meer vinden. Illusies worden doorprikt, en de smaak van de waarheid zegeviert…

Denk eens na over volgende vragen?

Hoe voel je je vandaag?

_______________________________________

Wat heeft alcohol jou al gekost op emotioneel vlak? 

_______________________________________

Wat heeft alcohol jou al gekost op fysiek vlak?

_______________________________________

Wat heeft alcohol jou al gekost op financieel vlak?

_______________________________________

Wat heeft alcohol al gekost aan je familieleden? 

_______________________________________

Heel vaak weten we niet wat de alcohol ons heeft aangericht en op die manier gaat dat een heel duidelijk beeld schetsen.

Stoppen met drinken en nuchter blijven, is een zoektocht, een proces. Het is niet erg als het je niet van de eerste keer lukt. Wees hoe dan ook fier dat je het lef hebt om naar jezelf te kijken, je gedrag in vraag te stellen en te veranderen. Dat op zich is al indrukwekkend.

Praten over mijn alcoholprobleem zorgde voor een wijziging in het gevoel dat daarmee gepaard ging, van negatief naar positief. Ik was immers degene die het aandurfde om zijn problemen te erkennen. Ik was degene die zichzelf en zijn overtuigingen op de rooster legde waardoor de af te leggen weg duidelijk werd.

Misschien tot op deze workshop! Ik kijk er naar uit!

Heb je nog vragen stuur mij gerust een mailtje op michael@debestebeslissing.be

Michael Niclaus

 

 

Datum

feb 01 2020
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

Kosten

222 €
De Ruimte

Locatie

De Ruimte
dudzeelsesteenweg 66, 8000 Brugge
Categorie
Michael Niclaus

Organisator

Michael Niclaus
Telefoon
0493410053
Email
michael@debestebeslissing.be
QR code