fbpx
0

Boekvoorstelling: Kiezen voor elkaar

“Graag wil ik je feliciteren dat je de moeite neemt om hiermee aan de slag te gaan. Liefde is een werkwoord, zelfliefde ook. Veel mensen willen heel graag verandering, maar ondernemen daartoe weinig of geen actie.
Dan kan er ook weinig of niets veranderen. Verwacht je in dit boek niet enkel aan antwoorden. Ik stel ook veel in vraag. Je zal ervaren dat door zaken in vraag te durven stellen, antwoorden zich vaak vanzelf aandienen.
Dit boek is dan ook bedoeld voor mensen die tijd willen investeren in zichzelf, die het nodige werk willen verrichten en open staan voor nieuwe inzichten.
Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat je beseft dat je een ander nooit kan veranderen. Je kan echter wel jezelf, je blinde vlekken, je kijk op je partner en je relatie veranderen en je eigen behoeften in kaart brengen.
Ik heb verschillende relaties gehad die allemaal verkeerd liepen omdat ik niet de juiste houding had in die relaties.
Sinds ik stopte met drinken, werd ik me gaandeweg bewuster van mijn eigen patronen en tekortkomingen, ook in een relatie. Daar heb ik sindsdien heel hard aan gewerkt.
In 2013 word ik alcoholcoach en begeleid mensen naar een nuchter leven. De laatste 5 jaar merk ik dat ik soms eerder een relatietherapeut moet zijn.
Heel veel mensen nemen hun toevlucht tot alcohol omwille van de frustraties die ze ervaren in hun relatie. In de plaats van te vluchten in drank, op je gsm, in shoppen, in drugs, is het belangrijk om de koe bij de horens te vatten en de zaken die moeilijk lopen in je relatie gewoon aan te pakken. Alleen, dat is iets wat we nooit aangeleerd krijgen.
In onze maatschappij leren we dat emoties of gevoelens een ballast zijn, wat helemaal niet juist is. We werken enorm veel om geld te verdienen en veel te weinig aan een goede relatie met onze partner. 40 uur per week besteden we aan ons werk en als we alles optellen investeren we misschien maar één uur per week in onze relatie.
Waar je je op focust, wat je aandacht geeft in je leven, groeit en neemt toe. Soms zit je focus gewoon niet juist. Als je een gelukkige relatie wil met je partner dan zal je daar tijd en energie in moeten investeren. Want het is enorm belangrijk dat je je partner leert begrijpen en leert kennen.
Zolang jij niet weet wat je partner nodig heeft of – minstens even belangrijk – wat je zelf nodig hebt dan vermindert dat de kans op slagen.
Jaarlijks gaan er heel veel mensen uit elkaar. In 2021 werden 22 156 huwelijken ontbonden, vier op de 10 huwelijken eindigt na gemiddeld 15 jaar in een echtscheiding (bron: Statbel).
We leven in een materialistische wegwerpmaatschappij en hebben die wegwerpcultuur overgenomen als het gaat om samenzijn met onze partner. Dat is geen positieve evolutie.
Gelukkig kan je die trend keren voor jezelf.

Datum

jun 03 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00

Kosten

$35.00

Locatie

Bij mijn ouders thuis
Nevelse Warande 6, 9830 Sint Martens Latem
Michael Niclaus

Organisator

Michael Niclaus
Telefoon
0493410053
Email
michael@debestebeslissing.be
QR code